Drago Sopta/CROPIX
VRBANOVIĆ OBJAŠNJAVA

'Mario Mamić može s Lukom gdje želi, ali nema pravo na proviziju od transfera'

Sutra u 11 sati ključeve Rusanove preuzimaju Davor Šuker kao predsjednik, te Damir Vrbanović u ulozi izvršnog predsjednika, a Igor Štimac postaje izbornik
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. srpanj 2012. 16:44

Četvrtak, 5. srpnja, prvi je dan novog doba HNS-a.

- Ništa više neće biti kao prije - kaže Damir Vrbanović, jedan od glavnih protagonista nadolazeće ere.

Sutra, u 11 sati u hotelu Westin održat će se Skupština, Vlatko Marković odlazi nakon 13,5 godina, Zorislav Srebrić ostaje bez funkcije glavnog tajnika koja se ukida. Ključeve Rusanove preuzimaju Davor Šuker kao predsjednik, te Vrbanović u ulozi izvršnog predsjednika. Popunit će se i Izvršni odbor s još četvoricom predstavnika županija, koji će odmah potom, oko 13 sati održati prvi sastanak i na mjesto izbornika imenovati - Igora Štimca!

- U mojoj nadležnosti bit će unutarnja organizacija nogometa u Hrvatskoj, te djelovanje i rad u Savezu. Šuker će pak predstavljati Hrvatsku u inozemstvu, zajedno sa mnom, te voditi brigu da se odluke Izvršnog odbora provode, iako ih on operativno neće realizirati. Ja ću biti na sastancima IO-a, no bez prava glasa. Očekujem da će Davor biti izabran jednoglasno, to je golema razlika u odnosu na prije dvije godine kad se Hrvatska podijelila na pola. Tada je palo i teških riječi, ali one su zaboravljene jer je interes nogometa važniji od bilo čijeg osobnog interesa. Jasno, Davor će se uključiti u tijela Uefe i Fife - kaže Damir Vrbanović.

Što konkretno drukčije i bolje najavljujete?

- Promijenit ćemo opću klimu da je HNS servis reprezentacije. Davor i ja dali smo si ruke da ćemo voditi brigu i o klubovima.

Nakon što je Mario Mamić viđen u Realu na pregovorima oko Luke Modrića, ministar Željko Jovanović ponovno je kazao da Zdravko Mamić uskoro više neće moći raditi u nogometu.

- Mario Mamić nigdje u svijetu nije upisan u registar kao menadžer ili zastupnik u sportu. Što je kao privatna osoba radio u Madridu ne zanima me i nije tema nogometne organizacije. U pravilniku Fife stoji da u ime igrača mogu posredovati licencirani agenti, ali i roditelji, braća, sestre, supružnici, odvjetnici, pravni savjetnici. Djelatnost takvih pojedinaca ne spada pod jurisdikciju Fife. Dakle, Mario privatno može ići s kojim god igračem želi, tako i Modrićem, ali nema pravo uzimati proviziju od transfera - zaključio je Vrbanović.

Linker
17. svibanj 2024 09:10