Drago Sopta/ CROPIX
KONAČNO JE GOTOVO

Mario Mandžukić potpisao za Bayern i postao četvrti najskuplji hrvatski nogometaš

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. lipanj 2012. 14:02

Mario Mandžukić novi je član Bayerna iz Munchena! Bavarci i hrvatski napadač su u srijedu ujutro dogovorili suradnju do 2016. godine, a bivšem Mandžukićevom klubu Wolfsburgu pripasti će 13 milijuna eura dok će Mandža naredne četiri godine zarađivati 3.5 milijuna eura po sezoni.

Za očekivati je da će svakog sata stići i službene potvrde oba kluba.

Mandžukić je transferom u Bayern postao četvrti Hrvat s najunosnijim nogometnom transakcijom. Izdašnije su za nekog hrvatskog nogometaša platili samo Tottehnam (Modrić), Manchester City (Ćorluka) i Arsenal (Eduardo).

Mandžukić još mora proći lječnički pregled prije nego što i službeno psotane član momčad s Allianz Arene.

Službeno, Cvjetković: Mandžukić je novi igrač Bayerna!

Kao i što se moglo i pretpostaviti Mario Mandžukić postao je novi član njemačkog nogometnog diva – Bayern Münchena...

Ovu vijest je za Sport1 potvrdio Mandžukićev menadžer Ivan Cvjetković. Hrvatski je reprezentativac potpisao četverogodišnji ugovor, do 2016. godine, a iznos transfera je 13 milijuna eura. Jedino što još Mandžukić treba napraviti jest liječnički pregled.

- Iznimno smo sretni što smo realizirali ovaj transfer. Ovo je najbolji mogući korak za Marija u njegovoj karijeri. Nakon dvije godine provedene u Wolfsburgu Bayern je bio logičan idući korak za njega – rekao je Cvjetković.

Mandžukić je tako nakon Claudia Pizarra, Toma Stronga, Xherdana Shaqirija i Dantea postao peto pojačanje Bavaraca za iduću sezonu.





Sportski direktor Bayerna: Mandžukić će biti veliko pojačanje!

Službena potvrda o transferu hrvatskog nogometnog reprezentativca Marija Mandžukića u minhenski Bayern stigla je i iz bavarskog kluba.

- Sretni smo da smo uspjeli dovesti u naše redove jednog od najboljih napadača Bundeslige – Marija Mandžukića. Na Europskom prvenstvu smo mogli vidjeti koliko je zapravo on dobar. Bit će jako pojačanje za Bayern – rekao je sportski direktor minhenskog kluba Christian Nerlinger koji je priznao da je Mandžukićev nastup na Euru bio ključan u odluci da ga dovedu.

Hrvatski je 26-godišnji reprezentativac u Bundesligu, točnije Wolfsburg, stigao 2010. godine, a prošle je sezone u 32 nastupa postigao 12 pogodaka.

Linker
25. travanj 2024 16:16