POMOĆNI TRENER

Mario Tot mijenjao Vahu: Napravili smo sjajan posao. S treninga odlazimo sretni!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. rujan 2010. 22:19

Malo se zna o Mariju Totu, prvom suradniku Vahida Halilhodžića. Pretpostavlja se da ga je odabrao Vaha, ali nije tako:

- Spremao sam se na angažman u jednom južnoafričkom klubu kad je nazvao Zdravko Mamić i predložio ovu soluciju. Sigurno me preporučio Romeo Jozak.

Navikao je na pitanje o vezama s Halilhodžićem, koje, eto, demantira.

- Jest da sam radio u Sarajevu, no Vahida već dva desetljeća nema u domovini pa se nismo upoznali. S obzirom na to da dosta kontaktira s BH-novinarima možda su mu štogod rekli o meni, posebno o eri u Čitluku, bilo je elemenata za solidne kritike...

Kaže da je sretan i počašćen dužnošću u Maksimiru, koja otvara specifične mogućnosti.

- Vaha je rekao da smo mi iz stručnog stožera na probi do prosinca. To je vrlo motivirajuće. Trudimo se, ozbiljni u svakom detalju. Nastojimo opravdati povjerenje. Mislim da smo na dobrom putu. Shvatili smo njegova razmišljanja i stavove. Nadam se da ćemo zadovoljiti.

Kakav je šef?

- Iskusan, ali i suvremen, moderan stručnjak iznimnog reitinga od kojeg se ima što naučiti. Ide nam jako dobro. On je oštar, strog i pravedan, radoholičar kojemu nije teško dnevno nogometu posvetiti i do 12 sati, apsolutno posvećen projektu. Privilegirani su oni koji mu mogu biti partneri. Vjerujem da s nama nije pogriješio, iako nas nije birao. Pokušavamo ga preduhitriti u željama i potrebama, osigurati kompletan servis.

Prošlog tjedna operacijom je ravnao Tot, budući da je Halilhodžić privatno boravio u Francuskoj. Što će mu danas referirati?

- Da je sve proteklo u najboljem redu, po planu kojeg smo sročili zajedno. Uostalom, svakodnevno smo se čuli nekoliko puta Napravili smo sjajan posao. Izazov je golem, zadovoljstvo isto takvo - s treninga odlazimo sretni!

Kakvu im je momčad ostavio Velimir Zajec?

- Spremnu! Ovu stanku zbog nastupa reprezentacije rabimo za osvježavanje, što je normalno poslije dvomjesečnog ciklusa. Izvrsno će doći i sljedeći predah početkom listopada, kada ćemo ponovo baciti naglasak na fizičke kapacitete, čuvajući intenzitet i eksplozivnost.

Kako se drži Tonel, pojačanje iz Portugala?

- Istinski profesionalac, igrač koji je prošao toliko toga u uglednim klubovima, mnogo će nam značiti, baš je pun pogodak.

Linker
04. svibanj 2024 23:52