Damir Krajac / CROPIX
MLADAC ZADIVIO SVIJET

MARKO PJACA KAO KAZU MIURA U Dinamu su zaprepašteni: 'Ovo nam se baš nikad nije dogodilo!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. srpanj 2016. 10:23

Sjećamo se kad je u Dinamu bio Japanac Miura. Nekoliko japanskih novinara tada je, praktički, živjelo u Zagrebu, a svaki dan su dolazili na press konferenciju i postavljali jedno te isto pitanje.

- Gospodine treneru, što je danas novoga s Miurom?

Smijali smo se, naravno, bili su simpatični, taj japanski fanatizam i privrženost nekako su nam strani, drugačiji je to mentalitet. Nevažno, zapravo, priče o Miuri prisjetili smo se gledajući što događa oko Marka Pjace.

On je stigao u nedjelju navečer, zajedno s Ćorićem, Rogom i Schildenfeldom, u Dinamovu bazu u Sloveniji. Nasmijan i pristupačan kao i uvijek. A odmah potom dao je i kraći intervju za Dinamovu stranicu.

Koje je najbolje rješenje za Marka Pjacu?

Ostati u Dinamu još jednu sezonu

Trebao bi otići u Napoli, tamo će sigurno igrati

Mora se još strpiti, zaslužio je odlazak u veliki klub

- Naravno da mi je čast čitati imena svih tih velikih klubova koji se vežu uz mene jer to očito znači da me se prati i da radim nešto dobro. Ali ja jedva čekam prve treninge pod novim trenerom Zlatkom Kranjčarom o kojemu mi je pričao još i tata. Još sam u Dinamu, već danima razmišljam o pripremama i Vardaru. Baš jedva čekam te utakmice - rekao je Pjaca, između ostaloga, za klupsku službenu stranicu te dodao:

- Svi me pitaju: “Je li pravo vrijeme za odlazak?” Pravo vrijeme za odlazak je kada se pojavi zainteresirani klub čija ponuda zadovoljava želje Dinama i moje osobne ambicije. Hoće li to biti sutra, za mjesec dana ili za godinu - to baš nitko ne zna.

Nije za ovu priču toliko bitno je li to tek kurtoazija, “službeni tekst” ili ne, istina je takva, nitko ne zna koliko će još Pjaca biti u Dinamu. No, zanimljivo je koliki je efekt izazvala ta izjava. Prenijeli su je u nekoliko sati svi talijanski portali i mediji, engleski, njemački.
Također, saznali smo da je intervju SN-u koji je dao odmah nakon Eura, jedini Pjacin medijski istup do daljnjega. Ne zato što on ne želi, već zato što je navala tolika da klub jednostavno ne može udovoljiti svima.

- Gotovo svi domaći mediji, novine, televizije, portali. Ali ne samo oni, već i svi talijanski listovi uključujući Gazzettu dello Sport, Nijemci, neki Englezi... Svi su oni zadnjih dana poslali zahtjeve za intervjuima. Ne pamtimo da je ikad i za jednog Dinamova igrača, dok je još bio u Dinamu, bio toliki medijski interes kao za Pjacu - rekli su nam iz Dinamova ureda za odnose s javnošću.

Možda još od Miure... I zato, moramo odgovoriti na pitanje: “Što je novoga s Pjacom danas?”
Konkretno ništa, trenira i čeka rasplet te, kao što sam kaže, utakmicu s Vardarom. Vrte se vijesti, javljaju se novi klubovi, obruč se steže...

Linker
22. lipanj 2024 10:19