Ronald Goršić / Cropix
ŠEF BEZ KOMENTARA

Marković: Dogorjelo nam je do noktiju! Izraelci u Zagrebu? Ne bih se štel mešati...

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. lipanj 2011. 21:05

Je li prijetnja Uefe žešća nego ikad, a igranje bez publike najrealniji scenarij, ili su u Rusanovoj ipak malo predramatizirali zbivanja, pa i delegatovu prijavu? Smiješi li nam se kao posljedica da Izrael Vatreni dočekaju u Maksimiru? Nekome bi, posebice momčadi iz Svete Zemlje, to zacijelo odgovaralo. Uostalom, takvu su molbu dostavili...

U Rusanovoj ističu da se kazne itekako treba bojati, no jučer se osjećao dojam kako ipak ne misle da će biti tako brutalna. Jesu li to samo nade? Trojica članova IO-a s kojima smo razgovarali i dalje podupiru Poljud.

Predsjednik HNS-a Vlatko Marković bio je najoštriji u osudi izgreda, međutim izbjegao je odgovor na pitanje o domaćinstvu sljedećeg susreta. Iako je sigurno da Marković oko toga neće praviti probleme.

- Animirali smo sve uključene i preventivno djelovali. Htjeli smo riješiti zlu kob koja se nadvila i nad nas i nad susjedne države. Međutim i opomena Michela Platinija i sve što smo poduzeli, potrošivši pritom stotine tisuća kuna, ništa ne pali. Ili će organi koji su zaduženi za red i mir nešto učiniti, ili nas čekaju loše vijesti. Ovako dalje ići neće. Nažalost, takvo se ponašanja na ovim našim prostorima smatra pothvatom.

Kakav rasplet očekujete?

- Što će biti, kako će biti, teško je o tome govoriti. Dogorjelo je do noktiju.

Nakon svastike na Poljudu hoće li se susret s Izraelom upriličiti u Zagrebu?

- Ne bih o tome govorio. Cijela se Hrvatska angažirala na temu kad ćemo prestati igrati u Zagrebu. U Splitu je do jednog trenutka bio vrlo dobar ambijent. Ne, ne bih se štel mešati...

Linker
24. rujan 2024 00:36