Split, 110910. Stadion, Poljud.Nogometna utakmica, 7. kolo prve HNL, Hajduk - Dinamo.Na slici: Torcidina poruka HNS-u.Foto: Josko Ponos/ CROPIX
 Joško Ponoš / CROPIX
RUSANOVA VS. HAJDUK

Markulin: Suludo je voditi repku tamo gdje ti netko pokazuje da nisi dobrodošao

Još su tri kvalifikacijske utakmice, a postoje i tri termina za prijateljske susrete. Moguće i play-off. Dovoljno je prostora da Hrvatska bude u Splitu - rekao je Srebrić
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. rujan 2010. 13:54

Zorislav Srebrić trudi se svim snagama amortizirati situaciju, kroz javne nastupe pripremiti teren da se smire strasti na relaciji HNS - Hajduk i vrati stanje u normalu. Planira razgovor sa splitskim klubom, iako do kontakta još nije došlo. Slaven Bilić je bio jasan, i on i reprezentacija žele igrati na Poljudu. Je li to istup izbornika protiv Izvršnog odbora, čiji je stav da domaćin Vatrenima načelno uvijek bude Zagreb?

- Nije! Još su tri kvalifikacijske utakmice, a postoje i tri termina za prijateljske susrete. Moguće i play-off, iako se naravno nadamo da nam neće biti potreban. Dovoljno je prostora da Hrvatska bude u Splitu - kaže glavni tajnik.

I Srebrić, i drugi koji žele stišati buru, nastoje ublažiti priču, ističu da je na IO HNS-a bilo više prijedloga. No, kako je to točno teklo na sjednici posvjedočio je Robert Markulin, dopredsjednik HNS-a, predsjednik Udruge 1. HNL i direktor Slavena Belupa:

- Raspravljali smo gdje će se igrati protiv Malte, ali i dalje. Zaključili smo da je najbolje odabrati jedan grad koji će biti stalni domaćin nacionalnoj vrsti. S time se složila velika većina članova IO, kao i da je to Zagreb. Dakle, da ne moramo voditi debate želi li Split reprezentaciju ili ne, je li voljan prihvatiti jednu utakmicu ili moraju biti tri u paketu. Neka se zna da Hrvatska igra u Zagrebu. I gotovo! A onda, naravno, iz toga okvira može izaći neka utakmica. Ako određeni grad podnese kandidaturu za pojedinu utakmicu, IO će raspraviti o tome.

Markulin je dodao i osobni stav:

- Suludo je voditi reprezentaciju tamo gdje ti netko pokazuje da nisi dobrodošao.

Markulin je sa spomenutog sastanka potvrdio i ovo:

- Svi su bili jednoglasni da Vlatko Marković ostane predsjednik još jedan mandat. I Fredi Fiorentini, i Branko Grgić, bivši direktor i predsjednik Hajduka.

Linker
04. svibanj 2024 05:51