Erling Haaland

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
ZVIJEZDA NA POMOLU

‘Mbappe, Haaland i Vinicius će osvojiti Zlatnu loptu, ali uskoro će im se priključiti još jedan igrač‘

Nekadašnji nizozemski napadač je dao zanimljiv intervju u kojem je govorio o raznim nogometnim temama
Piše: SNObjavljeno: 01. srpanj 2023. 23:43

Patrick Kluivert se odlučio okušati i u trenerskim vodama pa je preuzeo turski Adana Demirspor. To će mu biti prvi samostalni seniorski trenerski posao, a s obzirom na to da je Nizozemac bio sportski direktor PSG-a te radio u Barceloninoj akademiji zanimljivo je čuti njegova razmišljanja o nekim nogometnim temama poput one je li Lionel Messi najbolji nogometaš svih vremena.

- Mislim da je Messi najbolji igrač svih vremena uz svo poštovanje Maradoni, Peleu, Cruijffu i drugim velikanima. No, ono što je Messi osvojio - sedam Zlatnih lopti, tko zna koliko trofeja Lige prvaka, Svjetsko prvenstvo, Copa Americu - stavlja ga na prvo mjesto te vječne liste. On je osvojio sve što se u nogometu može osvojiti, kao i sve moguće individualne nagrade. Ako nije najbolji, onda je definitivno među nekoliko najboljih svih vremena - rekao je Kluivert u intervjuu za JohnnyBet.

Nekadašnji nizozemski velikan istaknuo je ulogu Pepa Guardiole u osvajanju naslova Lige prvaka Manchester Cityja.

- Mora se odati poštovanje Guardioli jer on izvlači maksimum iz svojih igrača. Kada on radi zamjenu, igrač koji ulazi s klupe će u najmanju ruku igrati na istom nivou kao ovaj koji izlazi. Velika je stvar za trenera da može takvu skupinu igrača držati na okupu i izvući najbolje od njih. U sezoni sada svaka momčad igra 60-ak utakmica, a Guardiola zna kako da City bude najbolji kada je najpotrebnije.

Kluivert nije mogao zaobići pitanje o veteranskom veznom redu Reala, odnosno o Luki Modriću i Toniju Kroosu.

- Modrić i Kroos će i sljedeće sezone igrati zajedno. U prošloj sezoni Ancelotti ih nije previše koristio, ali kada su igrali jasno se vidjela njihova kvaliteta i sve ono što donose momčadi. Mislim da će Modrić i Kroos i dalje igrati važnu ulogu u Realu iako je jasno da će se morati otvoriti prostor za Judea Bellinghama, a tu su i Tchouameni i Camavinga. Real ima sjajnu momčad s dosta mladih igrača, tu su i Rodrygo i Vinicius, koji mogu zajedno igrati još 5-6 godina.

image

Toni Kroos i Luka Modrić

OLI SCARFF Afp

Real ima nekoliko odličnih mladih igrača, a želio bi dovesti i dva najbolja - Erlinga Haalanda i Kyliana Mbappea.

- Erling Haaland, Kylian Mbappe i Vinicus Junior su sjajni igrači i sigurno će barem jedan od njih osvojiti Zlatnu loptu u budućnosti. Oni već sada diktiraju trendove u europskom nogometu, čak i u svojim reprezentacijama. Oni su sjajni i sigurno je da su predvodnici nove generacije, ali uskoro će im se priključiti još jedan igrač.

Kluivert nije spomenuo o kojem se nogometašu radi, ali je kasnije istaknuo jednog mladog igrača koji mu se izrazito sviđa.

- Za mene je Jamal Musiala fantastičan igrač. Stvarno ga volim, a posebno mi je drago kako se snalazi u teškim situacijama. Na njega treba obratiti pažnju u sljedećoj sezoni. Iako je jako mlad, fantastičan je igrač - zaključio je Kluivert.

Linker
21. svibanj 2024 18:20