Boris Kovačev / CROPIX
KLASA OPTIMIST

Mihajlović u oblacima: 'Vratili smo kult reprezentacije, Srbija će biti sjajna!'

Loše je to što imamo puno manje bodova nego što smo pokazali na terenu. To ovisi i o sreći i iskustvu - rekao je srpski izbornik
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. travanj 2013. 20:09

Izbornik srpske nogometne reprezentacije Siniša Mihajlović ponovio je u intervjuu za B92 uvjerenje da u njegovom mandatu ima puno pozitivnih stvari, unatoč tome što je njegova momčad praktički bez izgleda za plasman na SP…

U kvalifikacijskoj skupini A za Svjetsko prvenstvo u Brazilu Belgija i Hrvatska nakon šest utakmica imaju po 16 bodova, a Srbija je na trećem mjestu s čak devet bodova manje. Podsjetimo, naša je reprezentacija prošli mjesec u Maksimiru pobijedila Srbiju s 2-0, a do kraja kvalifikacija je još čeka gostovanje u Beogradu, 6. rujna.

- Dobili smo reprezentaciju koja će, ako ostane na okupu, biti jedna od najboljih u Europi, naravno, ako momci sazriju. Također, dobili smo kult reprezentacije i disciplinu koja ranije nije bila prisutna. Loše je to što imamo puno manje bodova nego što smo pokazali na terenu. To ovisi i o sreći i iskustvu, ali što reprezentacija bude imala više tih međunarodnih utakmica, igrat će sve bolje i donijet će Srbiji puno radosti, bez obzira na to tko će biti izbornik - kazao je Mihajlović kojem nije žao što je pristao na sadašnji posao.

- Nisam se pokajao što sam preuzeo reprezentaciju. Sve bih ponovio i da se vratim godinu dana unatrag, opet bih prihvatio to. To je oduvijek bila moja želja, da mogu reći da sam bio srpski izbornik. To je moja zemlja i volim je najviše na svijetu.

Mihajlović je već ranije najavio da će otići ako se reprezentacija na plasira na SP, što je sada prilično izvjesno.

- Imamo još četiri utakmice do kraja kvalifikacija, nadamo se da ćemo uzeti što više bodova. Meni je važno da vidim i napredak momčadi. Mogu se utakmice i izgubiti, ali bitno je kako će se izgubiti. Poslije toga, sigurno što se mene tiče, u prosincu odlazim, a ako Srpski nogometni savez bude htio razgovarati sa mnom, naravno da ćemo sjesti i vidjeti što dalje. Ali, što god da se dogodi, budite sigurni da će Srbija i poslije Siniše Mihajlovića imati izbornika i da će Siniša Mihajlović opet raditi negdje.

Linker
26. lipanj 2024 04:41