Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
INTERVJU ZA GAZZETTU

MILAN BADELJ OTKRIVA ZAŠTO JE OSTAO U FIORENTINI Vatreni progovorio i o velikom Kalinićevom transferu i poslao mu oproštajnu poruku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. kolovoz 2017. 15:20

Prije par dana u Fiorentini su i službeno odbacili mogućnost prodaje Milana Badelja ovog ljeta iako interesenata nije manjkalo. Spominjali su se Milan, Inter, Roma...

"Pioli me ostavio samoga i nije vršio pritisak na mene uobičajenim pitanjima: 'Hoćeš li ostati ili ideš?, Kada ćeš donijeti odluku?' On me uvjerio da ostanem", otkrio je Badelj u razgovoru za Gazzettu dello Sport.

Onda je otkrio ponešto o interesentima.

"Bio sam bliži Milanu nego drugima, ali ne opet jako blizu", objašnjava Badelj.

Njegov suigrač iz Fiorentine i hrvatske reprezentacije Nikola Kalinić je na pragu transfera u Milan.

"Nikola ne promašuje često ispred suparničkog golmana. ko ga se koristi na određeni način može zabiti 20 do 25 golova. Nadao sam se da će ostati, a sada se nadam da će biti sretan", objašnjava Badelj.

Predviđanja za nadolazeću sezonu?

"Na papiru je pet momčadi boljih od nas. Mi ćemo biti spremni ako netko od velikih klubova uđe u probleme. Ali završiti ispred Juvea, Napolija, Intera, Milana ili Rome bilo bi čudo, da budem iskren. Već će komplicirano biti boriti se protiv Lazija, Torina, talante i Sampdorije.".

U nedjelju Fiorentina igra protiv Intera na San Siru, kluba dvojice njegovih reprezentativnih suigrača, Ivana Perišića i Marcela Brozovića. O njima je pričao samo u superlativima.

"Perišić? Morate se nadati da nije u formi kada igrate protiv njega, jer će vas inače ubiti. Ima dvije čarobne noge, može driblati i ubojit je jedan na jedan. Uvijek ga morate udvajati. Brozović? On je dobar veznjak. Kada trči imate dojam da se odmara. Uopće ne osjeća umor, to je njegov dar".

Za kraj prognoza, tko će osvojiti naslov prvaka Italije?

"Juventus, kao uvijek".

Linker
27. travanj 2024 06:55