'SANJAM NASLOV PRVAKA'

Miličević: Zar mislite da bi jedan idiot mogao biti kapetan u tri kluba i reprezentaciji!?

'Volim Australiju i Australce. Svakog čovjeka, od onog s ceste do direktora u najvećoj kompaniji. Ali zna se da sam odgojen u hrvatskom duhu, i tu ne vidim problem'
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 11. lipanj 2011. 15:19

Prije nekoliko dana rijetki su na Poljudu znali odgovoriti na pitanje tko je Ljubo Miličević i odakle dolazi. Ali, hitrim potpisom ugovora s Bijelima 30-godišnji stoper postao je jedan od najzanimljivijih ljudi u kadru Krasimira Balakova. Navijačima dodatno zanimljiv jer je veliki hajdukovac pun fanatične ljubavi prema bijelom dresu, a medijima jer nudi otvorenu priču bez okolišanja i diplomacije.

- Nekome to može smetati, ali ja sam čovjek koji direktno kaže ono što misli.

Odmah u startu je demantirao izjave protiv Australije, premda Australcima nikada nije oprostio što nije bio na popisu za SP 2006. godine.

- Volim Australiju i Australce. Svakog čovjeka, od onog s ceste do direktora u najvećoj kompaniji. Ali zna se da sam odgojen u hrvatskom duhu, i tu ne vidim nikakav problem. Priznajem, više mi znači kada Ivanišević uzme Wimbledon nego da to učini Rafter.

Australci nisu znali izgovoriti njegovo prezime, pa su mu nadjenuli nadimak 'Lubo'. Nikada to nije prihvatio.

- Nisam u Split došao da se bavim onim što je bilo u Švicarskoj ili Australiji. Samo me Hajduk zanima. Da nam sve bude pozitivno i dobro, da ispunim zahtjeve trenera Balakova i naših navijača. Uostalom, zar mislite da bi netko mogao biti idiot i pritom postati kapetan u tri kluba i reprezentaciji.

Ljubo zna kakav je rivalitet s Dinamom i koji značaj ima pobjeda u najvećem nacionalnom derbiju.

- Umrijet ću na terenu za pobjedu protiv Dinama. A prije toga ću iskrvariti na treningu da dođem do početne jedanaestorice.

Igrao je Ligu prvaka, osvajao naslove u Australiji. Ali sve je to ništa prema Hajduku.

- Pun Poljud i naša proslava naslova prvaka. To je ono što sanjam. Da me prođu trnci, da to doživim.

Linker
15. svibanj 2024 12:49