Heber
 Matija Djanjesic / CROPIX / CROPIX
LICITACIJA TEK POČELA

MILIJUNI ZA STRAŠNOG IGRAČA NA RUJEVICI GLATKO ODBILI PONUDU ZA SVOG NAJBOLJEG IGRAČA Otkrivamo iznos na koji u Rijeci nisu ni trepnuli

RIJEKA Najboljeg igrača Riječana u prošloj sezoni traži klub iz Emirata, ali zasad će ipak pričekati
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 30. svibanj 2018. 10:45

Ljetni prijelazni rok na Rujevici jučer je i službeno počeo kada je na adresu riječkog prvoligaša “sletjela” ponuda za Brazilca Hebera. Iznos: okruglo dva milijuna eura. Destinacija: Bliski istok.

Uspjeli smo doznati još da je riječ o Ujedinjenim Arapskim Emiratima, klubu iz Abu Dhabija koji od prvoligaša ima Al Ain, Baniyas, Al Dhafru, Al Jaziri i Al Wahdu, ali i da na Rujevici navodno nisu ni trepnuli na iznos koji im je stavljen na stol.

Dakako, u uvjetima u kojima Rijeka funkcionira nije riječ o maloj svoti, ali vodstvo Rijeke itekako cijeni kvalitete svog najboljeg igrača u prošloj sezoni. Uz to, klubovima s Bliskog istoka i veća ulaganja nisu problem (Florentin Matei koji je otišao u redove novopečenog prvoligaša u UAE navodno je dobio plaću otprilike četiri puta veću nego u Rijeci i sada mu iznosi 1,1 milijun eura!) i na Rujevici se ne žele na prvu ponudu odreći igrača koji je s manje od pola odigranih minuta u HNL-u ove sezone bio drugi strijelac prvenstva.

Cropix

Tko zna kako bi se razvila i riječka sezona da ga dva puta nisu stigle ozljede mišića, naravno sve spada u domenu što bi bilo kad bi bilo, ali prema doprinosu koji je dao sigurno bi bio značajan adut za bolji rezultat i u HNL-u i u Europi, baš kao što bi to bio i iduće sezone...

Nikad ne znaš

Na Rujevici nisu službeno željeli komentirati ovakve navode iako je informacija o visini ponude i zemlji sigurno točna. Iako je Heber igrač za kojeg ima najviše upita, njegova prodaja nije prioritet osim ako se iznos transfera još ne poveća u odnosu na brojku koju smo spomenuli. Recimo da na Rujevici u ovom trenutku ne pomišljaju ni razmatrati iznos koji je manji od tri milijuna eura, nadaju se da bi na njegov račun mogli dobiti i nešto više od toga, a u prilog im svakako ide i činjenica da Heber ne inzistira na odlasku. Uostalom, prije nego je otišao kući u Brazil rekao je da se iduće sezone vidi u Rijeci.

Rijeka, 180318.
Stadion Rujevica.
HNK Rijeka - HNK Cibalia, nogometna utakmica, HT prva liga, 26 kolo.
Na fotografiji: Dos Santos Heber Araujo.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

- U ovom trenutku moja je želja da iduće sezone igram za Rijeku, ali u nogometu nikad ne znaš. Kada se vratim u Rijeku, vidjet ćemo što će biti dalje - rekao je prije tjedan dana Heber.

Ne trči za novcem

Nije se u ovih gotovo godinu dana pokazao kao netko tko trči za novcem, sam se uvjerio koliko mu je u smislu igračkog napretka donio dolazak u Rijeku čija je struka, nakon Moisesa, “upecala” još jednog potpuno atipičnog Brazilca. Naravno, podebljana ponuda Rijeci, svakako i samom Heberu, odnosno veća atraktivnost lige, mogu puno toga promijeniti, a time i donijeti priliku za zaradu kakvu Heber još nije imao prilike ostvariti budući da u Europi nije igrao u klubovima (Alaškert, Slaven Belupo, u konačnici i Rijeka) koji omogućavaju rješavanje igračke egzistencije i po ovom pitanju idućih dana, tjedana ili mjeseci sigurno će se još nešto događati. Pogotovo što klubovi iz arapskih zemalja nisu jedini na čijoj je meti Heber.

Rijeka, 140917. 
Stadion Rujevica. 
Utakmica skupine D, 1. kola Europske lige, NK Rijeka - FC AEK. 
Na fotografiji: Heber.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Ipak, iz Rijekina kuta puno je važnije što Brazilac ne napinje za odlaskom i što je ugovorno čvrsto vezan za Bijele budući da je prošlog ljeta potpisao trogodišnji ugovor s opcijom na još dvije sezone.

Platili su ga otprilike 450 tisuća eura

Rijeka je Hebera kupila od Slavena Belupa za otprilike 450 tisuća eura uz nešto postotka od zarade od iduće prodaje (po istom modelu Rijeka je napravila i mnoge izlazne transfere), a već prva ponuda koja je stigla pokazuje da će na njegovu transferu financijski sigurno može profitirati. Takav je scenarij u jednom razgovoru još u rujnu prošle godine najavio Danko Đikić, nogometni menadžer koji dobro poznaje bilo tržišta. U Dinamo je doveo neke odlične igrače poput Soudanija, Tonela ili Pinta, u Rijeku Župarića...

- S intenzitetom i serioznošću Kekovih treninga Heber će doseći trkačku dimenziju Bezjaka i stvarno mi nije teško reći da će ostvariti jako veliki transfer. Koliko veliki? Teško mi je o tome govoriti, ali ako sve bude dobro ne vjerujem da će otići ispod četiri milijuna eura! Ozbiljan je dečko, ima sve karakteristike da uspije i ako se njegova statistika nastavi puniti, Rijeka se neće moći obraniti od inozemnih interesenata - govorio je prije nekoliko mjeseci Đikić čije se riječi ovih dana ostvaruju.

Licitacija tek počela

Licitacija za Hebera tek je počela, za razliku od nekih transfera koji su se dogodili u zimskom prijelaznom roku (Gavranović, Vešović...) Rijeka ovdje vodi glavnu riječ i zbog toga su dva milijuna eura s Bliskog istoka ocijenjeni nedovoljnim da bi se otvorili pregovori. A interesenata ima mnogo, neće biti iznenađenje ako neki od brojnih upita idućih dana preraste u službenu ponudu, ali ni ako Heber s Rijekom krene u pripreme.

Linker
30. travanj 2024 18:34