Goran Sebelic / CROPIX
HRVATSKA - LATVIJA 3-1

Mini Vatreni se bolje snašli u pulskom bazenu, Latvija otpuhana za 15 minuta

Utakmica je u petoj minutu nakratko prekinuta zbog jakog pljuska, no nakon konzultacija belgijskog suca Jonathana Lardota i delegata dvoboj je nastavljen
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. studeni 2013. 19:14

Usprkos lošim vremenskim uvjetima i izuzetno natopljenom terenu, gotovo nalik na vaterpolski susret, hrvatska nogometna reprezentacija U-21 u svom je šestom susretu na pulskoj Drosini u kvalifikacijama za europsku smotru koja će se u lipnju 2015. igrati u Češkoj, upisala pobjedu u susretu s Latvijom. Druga je to utakmica odabranika Nenada Gračana odigrana u šest dana u Puli.

Nakon lošeg izdanja proteklog tjedna protiv Švicaraca, u jučerašnjem su izdanju Kockasti upistali uvjerljivu pobjedu, prvu otkako je na klupi “novi” izbornik. Iako je na samom početku susreta kiša, reklo bi se lila kao iz kabla, mlada hrvatska reprezentacija već je do 8. minute na svom kontu imala 2:0. Prvi je pogodak već u 4. minuti djelo najmlađeg igrača u reprezentaciji Tina Jedvaja koji je nakon slobodnog udarca s desne strane glavom utrpao loptu iza leđa kao ukopanog Grigorjevsa. Već nakon pet minuta igre, ponovo se zatresla mreža Latvijaca. Nakon što je Brozović srušen unutar 16 m glavnom sucu Lardotu nije preostalo drugo već pokazati na bijelu točku. Iako u pravilu igrač na kojem je prekršaj učinjen ne bi trebao izvoditi udarac, ipak je kapetan Brozović s kreča uspješno pospremio loptu u mrežu za u 8. minuti velikih 2:0. Do kraja prvog dijela Gračanovi su se momci povukli, dali su gostima da dođu do daha i napadaju igrom na kontre. Igrala se 33. minuta kada je nakon neuspješnog napada Latvijaca brzom kontrom svoju priliku za pogodak iskoristio Stipe Perica i s “tricom” odveo momčad na miran odmor.

U drugom dijelu puno bolji uvjeti za igru. Kiša je skroz prestala, teren je u predahu osposobljen za igru bez skakanja po lokvama a igra hrvatske odabrane vrste kenula je u smjeru očuvanja rezultata. Imali su mladi Kockasti nekoliko prigoda, u 65. minuti kada je udarac Brozovića s 10 m završio pored stative. Prigoda je bila i ona u 69, ali je udarac Šituma završio pored gola. Opuštanje hrvatske reprezentacije kaznio je u 81. igrač koji je ušao s klupe Rei Igors slobodnim udarcem nakon prekida. U samoj završnici rezultat je mogao povisiti Šitum, ali je najizgledniju prigodu u drugom dijelu obranio gostujući vratar. Ovom pobjedom Hrvatska je ostala na vrhu skupine 5 s pet pobjeda i jednim porazom.

REZULTATI:

HRVATSKA - Latvija 3-1 (Jedvaj 3, brozović 8-11m, Perica 33 / Rei 81)

Švicarska - Ukrajina 1-2 (Bertone 86 / Kalitvincev 8, Babenko 15)

LJESTVICA:

1. HRVATSKA 6 5 0 1 15-3 15

2. Švicarska 5 3 0 2 11-4 9

3. Ukrajina 3 2 0 1 7-4 6

4. Latvija 5 2 0 3 8-10 6

5. Lihtenštajn 5 0 0 5 0-21 0

Linker
09. svibanj 2024 05:57