KOBNI ANTIČKI NOVČIĆI

Ministar Jovanović poručio: 'Prema novom zakonu Šuker ne može biti na čelu Saveza!'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 31. svibanj 2012. 16:41

Svatko tko je učinio bilo kakvo kazneno djelo, a osobito pravomoćno osuđen bilo u zemlji ili inozemstvu, trebao bi dobro razmisliti ima li za njega mjesta u skupštinama ili upravljačkim tijelima sportskih udruga.

Naime, kako nam je u srijedu potvrdio sportski ministar Željko Jovanović, ozbiljno se razmatra mogućnost da se prijedlog iz novoga Zakona o sportu proširi u dijelu koji se odnosi na sudjelovanje osoba s pravomoćnim presudama u radu upravljačkih sportskih tijela, a koji zasad to priječi samo za djela protiv života, tijela i spola u posljednje dvije godine .

- Doista bi trebalo razmisliti da se u zakon stavi i odredba o bilo kakvom kaznenom kažnjavanju, dakle ne prekršajnom, nego kaznenom. Nema smisla da netko tko je počinio kazneno djelo iz područja gospodarskog kriminala ili djela protiv imovine sjedi u tako važnim sportskim ustanovama, što HNS i sportski klubovi svakako jesu, gdje se vrte toliko veliki novci - kazao je za Slobodnu dalmaciju, ministar Željko Jovanović.

U javnosti je, naime, osvanula kalkulacija prema kojoj bi proslavljeni hrvatski nogometaš i glavni pretendent na vodeću fotelju u Rusanovoj Davor Šuker mogao „izvisiti“.

Podsjetimo, Davor Šuker je u listopadu prošle godine pravomoćno osuđen i novčano kažnjen sa sto dnevnih dohodaka (njemački sud je, na čuđenje tamošnjih medija, procijenio da budući šef HNS-a dnevno zarađuje 80 eura).

Platio je Davor stoga osam tisuća eura, a državi je morao i vratiti ‘posuđene’ novčiće, koje je mrtav-hladan pokupio (i potom poklonio) iz avionskog pretinca Ministar kaže kako se nove odredbe ne donose samo zbog Šukera:

- Ne mislim samo na njega. To se odnosi na svakoga tko je počinio bilo kakvo kazneno djelo i pravomoćno osuđen, bez obzira o kojem se tijelu, sportu ili klubu radilo - decidiran je ministar Jovanović.

Linker
18. lipanj 2024 14:44