Davor Lovren
 Joachim Sielski/Getty Images / Bongarts/Getty Images
VELIKI TALENT

MLAĐI BRAT HRVATSKOG REPREZENTATIVCA ZASJAO PUNIM SJAJEM 'Nisam pogriješio što sam otišao iz Dinama, sljedeće sezone želim igrati protiv Bayerna!'

DAVOR LOVREN Bivši mladi dinamovac zabio svoj prvijenac za Fortunu iz Düsseldorfa u 2. Bundesligi
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. prosinac 2017. 12:34

Davor Lovren (19), mlađi brat poznatog hrvatskog reprezentativca Dejana koji igra za Liverpool, zasjao je punim sjajem u posljednjem kolu Druge Bundeslige. Zabio je svoj prvijenac za Fortunu iz Düsseldorfa u utakmici s Eintrachtom iz Braunschweiga. Bio je to pogodak koji je Fortuni donio pobjedu od 1:0...

Ako niste gledali na videu, pogledajte svakako. Davor je s vrha šesnaesterca majstorski, u stilu najvećih nogometnih majstora, prebacio vratara. Pogodak koji stvarno mora ostati kao zaustavljena slika. Mlađi Lovren veliki je talent koji bi u Njemačkoj mogao napraviti sjajnu karijeru.

Na rubu isključenja

- Bio mi je to prvi pogodak za Fortunu, zato mi je posebno drago što je ispao tako atraktivan. Još je bio i jedini, odlučujući za trijumf. Zaista sam jako sretan, trebalo mi je nešto tako, trebao mi je taj prvi pogodak u dresu mog kluba - kazao nam je Davor.

Lovren je iz Dinama stigao u Fortunu prvog dana srpnja ove godine. Do tada je igrao za drugu momčad Modrih, gdje je u 36 odigranih utakmica zabio osam pogodaka. Također je igrao i Ligu prvaka mladih, a u svibnju 2016. godine protiv Lokomotive odigrao je i 37 minuta za prvu momčad. Za one koji možda ne znaju, radi se o iznimno brzom krilnom napadaču, koji može biti korišten na lijevoj i desnoj strani. Zanimljivo, na toj utakmici s Eintrachtom u kojoj je zabio svoj prvi pogodak trener ga je izvukao iz igre u 42. minuti...

- Ha, nakon gola sam u slavlju skinuo dres, pa sam dobio žuti karton. Onda sam poslije napravio još nekoliko prekršaja, bio sam na rubu crvenog kartona, pa je trener odlučio da ne za svaki slučaj izvadi iz igre. Ali to nije pokvarilo moje veliko zadovoljstvo. Bio sam tako sretan kad sam pogodio mrežu da su ruke jednostavno poletjele i automatski sam skinuo dres... To mi je škola, ali u tom trenutku su me preplavile emocije.

Zagreb, 120317.
Igraliste Hitrec-Kacijan.
Nogomet, 2.HNL, utakmica seniora Dinamo II - Gorica.
Na fotografiji: Davor Lovren.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Pitamo ga kako mu je u Fortuni? Jer ove je polusezone igrao na samo pet utakmica, a niti jednu kompletnu. Protiv Sandhausena je igrao 45 minuta, Union Berlina 65, Ingolstadta 45, isto toliko protiv Dinama iz Dresdena, te ove 42 minute protiv Eintrachta.

- Istina, nisam baš odigrao previše utakmica ove polusezone. Na dvije utakmice sam igrao od početka, a na ostale tri sam ušao na travnjak s klupe. To je bilo to za ovu polusezonu. Iskreno, mislio sam da ću igrati malo više, ali dobro, ovo mi je prva polusezona u Fortuni, tek sam na početku, pa sam na kraju ipak zadovoljan. Imam 19 godina, moje vrijeme dolazi.

Znači, zadovoljni ste što ste iz Dinama otišli u 2. Bundesligu, u Fortunu?

- Da, napravio sam dobar potez. Definitivno nisam pogriješio. Jako sam pozitivan, radim, napredujem, zdrav sam... Ovaj pogodak mi je bio jako bitan, otvara mogućnost da iduće polusezone dobijem više prilika. Vjerujem da će sada sve biti lakše.

Priča nam malo o svom klubu...

- Imamo svoj kamp, šest terena, sve je super, uvjeti su daleko bolji nego u Hrvatskoj. Ovdje se jako kvalitetno radi. Eto, svakako mogu kazati da sam jako napredovao u tjelesnom smislu. Bez obzira što nisam previše participirao u utakmicama. Nedostaje mi više minuta, ali bez obzira na tu činjenicu, napredovao sam i to me čini zadovoljnim.

Davor je na posudbi iz Dinama koja mu istječe 2019. godine. Fortuna inače vodi na ljestvici Druge Bundeslige, ima ambicije slijedeće sezone igrati “pravu” Bundesligu.

Uskoro u Liverpool

- Sad smo prvi, želimo tu i ostati. To nam je glavni cilj. Eto, mogli bismo se dogoditi da sljedeće sezone zaigram u Bundesligi, protiv najvećih njemačkih klubova, poput Bayerna i ostalih... O tome sam maštao kad sam iz Dinama prelazio u Fortunu.

Naravno, prvi čestitar na prvijencu bio je brat Dejan.

- Odmah se javio, čestitao, pružio podršku. Ja njega također pratim na svakoj utakmici, super mu ide. Želim mu da s hrvatskom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji napravi veliki rezultat, Vatreni su za to sposobni.

Novogodišnje i božićne praznike provest će upravo sa starijim bratom.

- Idem uskoro u Liverpool, tamo ću s Dejanom provesti blagdane, baš se veselim - zaključio je Davor Lovren.

Linker
06. svibanj 2024 04:05