Ranko Suvar / CROPIX
IŠLI PUNIM GASOM

MLADI VATRENI TRGALI SU SE KAO DA SE RADI O ŽIVOTU, PUCAJU OD SNAGE I ŽELJE ZA VELIKIM REZULTATOM Jednom od ključnih igrača stiže i posebna maska

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. lipanj 2019. 17:13

Na jučerašnjem kasnopopodnevnom treningu mlade reprezentacije u Medulinu nisu se pojavili Ivan Šunjić i Nikola Katić. Kao što znate, obojica hrvatskih reprezentativaca ozlijedila su se na utakmici s Dancima u Puli, veznjak Dinama dobio je udarac u gležanj, a stoper Rangersa slomio je nos.

Iz tog razloga izbornik Nenad Gračan jučer ih je poštedio treninga u sportskom centru u Medulinu u vrijeme dok su ostali reprezentativci trenirali na travnjaku; dvojac je po posebnom programu radio u hotelu. Međutim, sve će s njima biti u najboljem redu, kao što je i najavljeno, već bi se danas izjutra trebali pojaviti na treningu.

Na jučerašnjem vježbanju Gračanovi su dečki djelovali zaista dobro i poletno iako je u Medulinu čak i u 19 sati bilo vruće. No momčad koja se na Euru namjerava boriti za velik rezultat pokazivala je veliku želju i motiv, momci su trčali, borili se, skakali kao da se radi o nekom treningu na život i smrt. Ako su takvi na običnom treningu, kako li će tek izgledati kad starta Europsko prvenstvo. Posebnu smo pozornost obratili na Bornu Sosu i Filipa Benkovića jer su i oni imali sitnih problema s ozljedama. Međutim, obojica su išla punim gasom, što znači da će biti maksimalno spremni za prvu utakmicu protiv Rumunjske.

Saznali smo usput da bi danas u hotel Belvedere trebala stići maska za Nikolu Katića. On je u Zagrebu dao mjere prije dva dana, a toliko i treba za izradu zaštitne maske koja će mu na Europskom prvenstvu čuvati nos od daljnjih neugoda. Naravno, ne trebamo ni naglašavati da su se reprezentaciji, osim Benkovića, priključili i Josip Brekalo te Alen Halilović, koji su bili na raspolaganju izborniku A vrste Zlatku Daliću na akcijama Wales i Tunis. Trojac A reprezentativaca odmah se uklopio, svi nam u stožeru mlade vrste kažu da su jedva čekali dolazak te da isto tako jedva čekaju početak Eura u Italiji i San Marinu.

Inače, mlada vrsta na Euro kreće iz Pule u nedjelju, u 11 sati je let za Rimini, a nakon toga dečki sele u svoju bazu u talijanski gradić Riccione. Ondje će biti smješteni za vrijeme Eura jer će u San Marinu igrati sve tri utakmice u skupini - protiv Rumunjske, Francuske i Engleske.

Linker
19. svibanj 2024 19:49