REUTERS/Francois Walschaerts
ODŠKRINUTA VRATA EUROPSKOG PROLJEĆA

MODRI U JUBILARNOJ 300. EUROPSKOJ UTAKMICI OSTVARILI JEDNU OD NAJVEĆIH POBJEDA U POVIJESTI 'Padali' su Arsenal, Ajax, Celtic, Porto i - Anderlecht!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. listopad 2018. 12:41

Dinamo je u svojoj 300. utakmici u europskim natjecanjima stigao do velike pobjede, jedne od najvećih jer je s njom jako odškrinuo vrata toliko željenog europskog proljeća. Nakon što je ruski sudac odsvirao kraj utakmice kroz glavu su nam prolazile velike modre pobjede iz prošlosti. Sjetili smo se one nad Grasshopperom od 5:0 u Zürichu, pa onda one iz 1998. kad je u pretkolu Lige prvaka pao Celtic s 3:0, a u skupini Porto s 3:1, pa Ajax u Amsterdamu s 1:0...

Zgodne pobjede godinu dana kasnije bile su one protiv MTK u Budimpešti s 2:0, u skupini Lige prvaka protiv Sturma 3:0. Onda smo se opet sjetli Amsterdama iz sezone 2007/08. i trijumfa nad Ajaxom od 3:2, a Anderlecht je već jednom "naletio" u Bruxellesu, to je bio onaj opjevani pogodak Slepičke za 1:0. Jučer se ta pobjeda "poduplala". Trijumfi koji se pamte su i protiv Temišvara s 3:0 u gostima, kao i protiv Györa s 2:0.

Naravno da je posebna pobjeda ona protiv Villarreala u Zagrebu s 2:0, pa onda u Bruggeu istim rezultatom. U tu skupinu velikih dolazi i ona protiv Malmöa s 4:1 kad je Sammir odigrao jednu od svojih najboljih utakmica za Dinamo. Pa bila je značajna ona nad Mariborom u Ljudskom vrtu od 1:0 koja je Dinamo Ante Čačića ubacila u Ligu prvaka.

Naravno, ona Zorana Mamića i njegove momčadi nad Arsenalom od 2:1 u Maksimiru ulazi u povijesne almanahe, kao i ona protiv Red Bull Salzburga, kad su zabili Fernandes i Soudani za još jednu Ligu prvaka. Ove sezone već dvije velike su tu, protiv Fenerbahčea i ona jučerašnja.

Modri su u davno doba, prije samostalne Hrvatske, recimo, pobijedili Bayern u Münchenu s 4:1, HSV 4:0, Olympiacos 5:1, Juventus 3:0...

Rezultati by SofaScore

Linker
17. travanj 2024 08:30