IGRA SKRIVAČA

MODRI VOAJERI Rukavina motrio Azere iz grmlja, a dvojac SN-a s balkona!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. srpanj 2011. 22:01

Čim smo došli u Austriju, Neftči nam je priopćio da će sve utakmice biti zatvorene, i za gledatelje, i za novinare, a pogotovo za fotoreportere i kamermane. Znali su to i u Dinamu, ali Tomislav Rukavina svejedno se uputio Fieberbrunn. U malom, mirnom mjestašcu nogometno igralište zapravo je uređena livada pokraj potoka, sa svlačionicama, bez ijedne tribine.

Pomoćni trener Modrih pojavio se u automobilu ljubljanske registracije, provezao se cestom pokraj terena, okrenuo, vratio natrag, stao nakratko, pa kad je shvatio da se nema gdje sakriti jer bi ga uočili čim otvori vrata, dao je gas i nestao iza privatnih kuća. Pitali smo se što mu je prioritet, da vidi protivnika ili da Azerbajdžanci ne doznaju kako ih je došao špijunirati. No, Rukavina nije tek tako posustao, prišuljao se preko livade i virio kroz grmlje.

Reporterski dvojac Sportski novosti bio je manje obazriv za Neftčijeve opsesije da netko slučajno ne spozna što oni spremaju. Pojavili smo se na igralištu dva sata prije utakmice i dogovorili s gospođom čija je kuća neposredno uz teren da možemo sjediti na njezinom balkonu. Kako smo se u međuvremenu spustili do parkirališta, odmah nam je prišao šef osiguranja i objasnio da moramo dati “petama vjetra”. Ubrzo se pojavio i drugi prisilivši nas na uzmak. No, dok su momčadi istrčavale na travnjak, jednostavno smo se vratili. Za divno čudo nitko nas nije dirao sve do poluvremena. Tada je klupski menadžer Zaur Mutellimov prišao Robertu Valaiu koji se nalazio na spomenutom balkonu i mahnuo rukom uz “vidim te”.

Našeg iskusnog fotoreportera to nije nimalo uzbudilo, ostao je na istom mjestu do kraja susreta. Uostalom, nalazio se na privatnom posjedu... Da je Rukavina stigao ranije, stekli smo dojam, ljudi bi ga pustili u kuću pa da kroz prozor prati zbivanja. Vjerojatno ga ponudili i kavom... Ovako, koliko čujemo, iz grmlja nije baš mogao dobro snimiti detalje igre. Sreća što ga nisu otkrili, nastao bi skandal.

Linker
23. rujan 2024 04:29