POKER ASOVA

Modrić, Jelavić, Ćorluka i Mandžukić ključni su igrači Bilića za drugi krug Eura!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. lipanj 2012. 13:26

JELAVIĆ & MANDŽUKIĆ

Fizički se moći nositi sa snažnim stoperima, a znati bolje igrati. Napadati kao prvi braniči a znati poentirati „iz ničega“, kamoli iz zicera. Jelavić i Mandžukić sve to, provjereno, mogu. Trebaju se „satrati“ od posla, potući sa braničima, otvarati i nuditi kao šponda, ali kad im se ukaže šansa, ne smiju fulati. Prevelik je to luksuz za razinu EURO-a, startnu utakmicu i protivnika koji prima malo golova. Svojim fizikalijama i stilom igre mogu ih toliko izmoriti da potom olakšaju svježijim napadačima da ritmom (Olić) ili instinktivnim (Eduardo) potezima zaključe stvar.

MODRIĆ

Jedan od ključeva proboja irskog bloka je igra srednjih veznih igrača. Oni će morati čuvati prostor, diktirati precizan protok lopte (da ne bude kontre) prema naprijed, ali istodobno imati sposobnost ubacivati se između linija i stvarati višak igrača. Bez tog segmenta izvjesno je da bi Hrvatska bila limitirana i jalova u napadu. Pjanić je pokazao ulaskom u 2-3 zrele prilike važnost tih ubacivanja. Igrač koji ima sve potencijale i mora preuzeti odgovornost za taj segment je upravo Modrić.

ĆORLUKA

Kolokvijalno se kaže da obrana počinje od napadača, no ovom je prilikom velika odgovornost upravo na posljednjoj liniji. Taktički i tehnički vrlo potkovan, karakterno jak, zbog čega uživa veliki respekt suigrača, olakšava Ćorluki da dirigira obranom. Bit će ključno usklađivanje posljednje linije i njeno visoko pozicioniranje, na 35-40 metara od našeg gola. Obzirom da odlično čita igru nužno je da nastupa praktično (i) kao libero, koji predviđa protivničke nakane i na vrijeme duplira suigrače iz linije.

Linker
19. svibanj 2024 10:57