Foto: Vlado Kos / CROPIX
SVE AS DO ASA

MODRIĆ U DRUŠTVU NAJVEĆIH Hrvatski kapetan otkrio svoje najranije sjećanje na Svjetsko prvenstvo: 'Imao sam 13 godina kad je svijet upoznao Hrvatsku'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. lipanj 2018. 17:31

Brazilski nogometni majstor Neymar, hrvatski 'maestro' Luka Modrić, engleski napadač Harry Kane, njegov kolumbijski kolega Radamel Falcao i francuski veznjak Paul Pogba prisjetili su se uspomena na svoje prvo svjetsko prvenstvo.

Hrvatski kapetan se prisjetio francuske bronce i nezaboravnih trenutaka koji su 1998. prožimali cijelu Hrvatsku.

"Tada sam imao 13 godina i svjetsko prvenstvo sam gledao s obitelji i prijateljima u Zadru. Bilo je fenomenalno, nakon svakog našeg gola i svake pobjede bio sam sve sretniji. Cijeli svijet je tada upoznao Hrvatsku. Sjećam se kako sam tada maštao kako ću i ja jednog dana zaigrati na svjetskom prvenstvu,“ kazao je Modrić za FIFA-u.

Neymar je otkrio kako se sjeća Romarijeva pogotka Nizozemcima u pobjedi 3-2 u četvrtfinalu SP-a 1994. u SAD.

"Sjećam se Bebetova ubačaja i Romarijeva fantastična gola i slavlja nakon pobjede,“ kazao je Neymar.

Falcao je kazao kako je njegova prva uspomena na World Cup pogodak Freddyja Rincona protiv Njemačke 1990. godine. Rincon je zabio u sudačkoj nadoknadi za 1-1 i tim rezultatom je Kolumbija izborila prolaz u osminu finala.

"Taj pogodak je slavila cijela Kolumbija. Ja sam imao četiri godine i ludovao sam od sreće. Još sam godinama poslije slavio taj pogodak."

Engleski napadač Harry Kane nikako ne može zaboraviti pogodak koji je Ronaldinho zabio 'Gordom Albionu' u četvrtfinalu SP-a 2002.

"Još uvijek me boli taj pogodak, to mi je najranije sjećanje s nekog SP-a," priznao je napadač Tottenhama.

Jedan od najskupljih veznjaka svijeta Francuz Paul Pogba posebno pamti trijumf 'Tricolora' protiv Brazila (3-0) u finalu SP-a 1998.

"Tada sam imao šest ili sedam godina. Nakon pobjede svi smo izašli na ulicu i slavili. Bilo je to sjajno,“ prisjetio se veznjak Manchester Uniteda.

Linker
19. travanj 2024 21:16