AP
BUFFON

'Mogu samo reći da nisam napravio ništa krivo i nelegalno. Ovo su teški dani za nas'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. lipanj 2012. 16:53

Osim što su talijanski nogometaši izgubili prijateljsku utakmicu od Rusije u Zürichu s 3-0, dogodila se i ozljeda njihovog prvog vratara Gianluigija Buffona.

U prvom je poluvremenu Buffon ozlijedio rame nakon jedne intervencije, ali je Juventusov vratar opovrgnuo da se bilo što ozbiljno dogodilo pritom.

- Dobio sam mali udarac. Ali, nije to ništa ozbiljno - rekao je Buffon.

Daleko je ozbiljnije sve ono što se događalo posljednjih dana. Buknula je u Italiji nova afera oko klađenja, odnosno, namještanja utakmica, a među prozvanima je i sam Buffon. Naime, pojavila se priča da je vratar Juventusa, u razmaku od devet mjeseci, ispisao 14 čekova u vrijednosti od milijun i pol eura u jednom kiosku, koji je ujedno i mjesto za klađenje. Klađenje je u Italiji legalno, međutim, Buffon se nema pravo kladiti na sve događaje koje organizira nogometni savez Italije (FIGC), kao ni na one u organizaciji UEFA-e i FIFA-e, a trenutačno se ispituje o kojim je utakmicama riječ.

- Mogu samo reći da nisam napravio ništa krivo i nelegalno. Ovo su teški dani za nas, jer nas se proziva na sve načine. Ali, imam nula posto straha. Čist sam - rekao je Buffon i dodao:

- Ne možemo se lagati. Pogodili su nas svi ovi napadi. Nitko normalan ne može izdržati takav pritisak. Ali, valjda ćemo izaći jači iz svega toga.

Linker
23. rujan 2024 11:23