Mario Todorić/CROPIX
ANTE VUKUŠIĆ

Moj oproštaj od Poljuda je blizu, ali želim otići kao najbolji golgeter hrvatskog prvenstva

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. ožujak 2012. 12:39

Hajduk je ovoga proljeća zabio devet pogodaka, a pet ih nosi potpis Ante Vukušića. U svakoj utakmici kada je Hajduk zabio pogodak, barem jedan gol bio je djelo najboljeg strijelca Bijelih. Ali unatoč dobroj seriji u nastavku prvenstva, Vukušić i dalje zaostaje dva pogotka za liderom Fatosom Beqirajem koji predvodi ljestvicu strijelaca sa 13 pogodaka.

ZNAM ŠTO SLIJEDI

- Želim naslov najboljeg strijelca HNL-a. Nekoliko puta sam to naglasio. Znam što se sprema ovoga ljeta, jer već godinama Hajduk prodaje dva do tri najbolja igrača. Još od Kalinića i Gabrića se tako radi. Moja želja je bila oprostiti se od Hajduka s naslovom prvaka, ali to ove sezone neće biti moguće. Zato mi ostaje samo naslov najboljeg strijelca HNL-a - objasnio je Vukušić osobne ambicije do kraja sezone.

U neizvjesnoj, ali zasad ne i ravnopravnoj borbi, Beqiraj i Vukušić ovisit će o radu kompletne momčadi.

- Ne budemo li stvarali šanse, nema ni pogodaka. Nakon što smo “razvalili” Rijeku svi sada očekuju sličnu utakmicu protiv Cibalije, ali iako gosti dolaze oslabljeni, znam da to neće biti lagana utakmica. Svaki gost se zatvori na Poljudu, a takav pristup stvara nam probleme. Bit će teško, ali nadam se i pobjednički slatko protiv Cibalije.

PROŠLI SMO ŠOK

Danas premijeru na klupi Hajduka upisuje Mišo Krstičević. Kako je svlačionica doživjela promjenu trenera?

- Prošli smo šok nakon utakmice s Rijekom. Trener nas je na Kantridi zatvorio u svlačionicu i odmah po završetku utakmice priopćio vijest o odlasku. Ali, kako smo radili s Balakovom trebamo nastaviti i s Krstičevićem. Sve je na nama igračima. Može trener pripremiti čuda, ali mi na terenu provodimo njihove ideje u djela.

Inače, odlaskom Balakova nisu se igrači Hajduka oslobodili teoretske nastave. Bit će i kod Krstičevića teorije po video zapisima što ih priprema klupski snimatelj Željan Prkić. Već u subotu ujutro Krstičević je u 8.30 sati sjeo za radni stol i krenuo pregledavati DVD uratke s posljednjih utakmica Bijelih. Popularne “klupice” i “mala škola” opet čekaju hajdukovce.

Linker
21. rujan 2024 17:11