KARIM JAAFAR AFP
MEGASASTAV KATALONACA

MOMČAD BARCELONE KOJA BI USKORO MOGLA POKORITI SVIJET! EVO KAKO BI LEGENDA MOGLA POSLOŽITI ZVIJEZDE Bit će to Xavijev 'izum' koji će harati godinama

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. travanj 2020. 00:44

Gotov je sigurno kako će se legendarni Xavi uskoro vratiti u Barcelonu, ali ovog puta u ulozi trenera, što je i sam otkrio u jednom razgovoru za španjolske medije. Xavi je ponikao u Barceloni i u klubu je proveo, računajući sve uzraste, 24 godine. Camp Nou je napustio 2015. potpisavši ugovor za katarski Al Sadd, čiji je trener od prošlog svibnja.

- Želim se vratiti u Barcelonu i uzbuđen sam zbog toga. S iskustvom koje sam stekao, mislim da mogu pomoći igračima da napreduju - kazao je Xavi za lokalni katalonski list La Vanguardia.

Ipak, Xavi se spreman vratiti na Nou Camp, ali uz uvjet da vodi glavnu riječ kada su transferi u pitanju. Prema posljednjim informacijama ne bi ih trebalo biti puno, ali sigurno je da će doći nekliko novih imena ne bi li osvježio svlačonicu.

DOHA, QATAR - DECEMBER 05: Generation Amazing ambassador Xavi Hernandez addresses delegates during day 2 of Soccerex Asia on December 5, 2016 in Doha, Qatar. (Photo by Barrington Coombs/Getty Images)
Barrington Coombs/Getty Images
Xavi Hernandez

List Tribuna sastavio je nekoliko udarnih postava za koje smatra da bi Španjolac mogao koristiti u svojoj prvoj sezoni kao trener Blaugrane. Kao glavna meta označen je povratak Neymara, ali osim Brazilca pojavilo se još nekoliko zanimljivih imena poput Sancha i Gnabrya.

Prva momčad:

Ter Stegen; Semedo, Pique, Lenglet, Alba; Busquets, De Jong, Arthur; Messi, Suarez, Neymar.

Druga momčad:

Ter Stegen; Semedo, Pique, Lenglet, Alba; Busquets, De Jong, Arthur; Sancho, Messi, Griezmann.

Treća momčad:

Ter Stegen; Semedo, Pique, Lenglet, Alba; Busquets, De Jong, Arthur; Gnabry, Messi, Griezmann.

Četvrta momčad:

Ter Stegen; Semedo, Pique, Lenglet, Alba; Busquets, De Jong, Arthur; Sancho, Messi, Neymar.

Linker
18. svibanj 2024 12:38