SVI PUTEVI VODE U RUSIJU

Moskva je obećani grad za Hrvate: Spartak ponudio 10 milijuna eura za Rakitića!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. srpanj 2012. 12:52

Nakon Slavena Bilića i njegova stožera, Vedrana Ćorluke i Gordona Schildenfelda, još bi jedan Hrvat pred vratima je Moskve. Spartak, klub u kojem je branio Stipe Pletikosa, a još je pod ugovorom Filip Ozobić, ponudio je Sevilli 10 milijuna eura za Ivana Rakitića.

Rusi su otišli i korak dalje, Ivanu daju 1,8 milijuna eura po sezoni, plus premije koje su u istočnim zemljama vrlo izdašne. Novi trener Španjolac Unai Emery vidi ga na mjestu ofenzivnog veznjaka, jednog od glavnih razigravača u momčadi. Sevilla ga želi prodati zbog teške financijske situacije, iako je Rakitića u potpunosti isplatila.

Klubovi su se praktično dogovorili, no Ivanu se baš i ne ide iz Andaluzije, i praktično je ostalo jedino da on kaže pristaje li na transfer. Sve bi trebalo biti jasno do kraja tjedna. Zanimljivo, ruski izvori govore da ga se neće previše niti pitati, čak i kada bi bio protiv.

Gordon Schildenfeld jučer poslijepodne i službeno je potpisao trogodišnji ugovor s Dinamom iz Moskve, koji Eintrachtu iz Frankfurta plaća odštetu 2,1 milijun eura. Schildenfelda su u prijelazu iz Njemačke u Rusiju zastupali negdašnji nogometaš Josip Bulat i njegov brat.

Linker
27. travanj 2024 17:15