CHELSEA PRIZEMLJEN

Mourinho nakon Newcastlea: 'Napravio sam 11 pogrešaka u izboru sastava'

Rezultat je posljedica činjenice da jedne momčadi nije bilo na terenu. Kada je tako, obično izgubite. Eto, to je moje objašnjenje rezultata - rekao je portugalski trener
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. studeni 2013. 13:54

Novinarima s Joseom Mourinhom nikada nije dosadno. Chelseajev menadžer na sebi je svojstven način ponudio osvrt na poraz 2-0 u gostima kod Newcastlea u 10. kolu engleskog prvenstva...

- Rezultat je posljedica činjenice da jedne momčadi nije bilo na terenu. Kada je tako, obično izgubite. Eto, to je moje objašnjenje rezultata – rekao je portugalski trener.

- Prvo poluvrijeme zapravo je bilo vrlo lagano za igrati. Imali smo puno prostora i suparnik nas uopće nije pritiskao. No, nismo bili agresivni s loptom i često bismo je odmah izgubili. Bili smo suviše mekani, izostala je agresivnost i intenzitet. Zapravo smo im ponudili 45 minuta prijateljske utakmice. Zasluženo smo izgubili utakmicu. Možda Newcastle nije zaslužio pobjedu, ali mi smo zaslužili poraz!

Mourinho je priznao da mu je, uzevši u obzir širinu kadra, bilo teško odlučiti se za početni sastav. Na kraju se našalio sa svojim odabirom.

- Napravio sam 11 pogrešaka u izboru sastava. Bilo bi bolje da sam postavio drugih 11 igrača. Imam upravo takav osjećaj kada moja momčad igra ovako loše.

- U redu, naravno da pretjerujem, neki su igrači odigrali normalnu ili dobru utakmicu, ali ja osjećam da sam postavio 11 krivih u sastav. Moram pokušati dokučiti zašto smo ovako loše odigrali ovu utakmicu – rekao je Mourinho.

Linker
24. rujan 2024 16:06