AFP
REAL NA POGON HRVATA

Mourinho vjeruje Luki: Modrić je u zadnja dva mjeseca igrao najviše od svih veznjaka

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. travanj 2013. 17:04

Jose Mourinho posljednjih mjeseci tretirao je Luku Modrića kao mnogi poslodavci u Hrvatskoj radnike – “muzao ga je dokle je išlo”. Iako je naš reprezentativac naviknut na žestok ritam nastupa iz engleskog Premiershipa, mišići su u subotu upalili crveno svjetlo.

Modrić je prošlog ljeta doveden kao važno pojačanje, govorile su to i visina odštete i silna medijska pompa, međutim, kad su se igrale ključne utakmice, Luka je uglavnom ostajao na klupi. Nakon ranog, za Real negativnog raspleta prvenstva, Mourinho je Xabiju Alonsu, Khediri i Özilu dozirao minutažu da ostanu što svježiji za Ligu prvaka i Kup kralja gdje ganjaju trofeje, a u Modriću našao, gdje će boljeg, igrača za ligaške dvoboje u najzahtjevnijoj pozicije sredini terena.

Modrić nije bio starter ni u polufinalu Kupa s Barcelonom, ni protiv Manchester Uniteda, ni u prvoj utakmici s Galatasarayem, zato je u Primeri nizao po “devedeset”, tako da brojke govore: u posljednja dva mjeseca Modrić je odigrao 686 prvenstvenih minuta, u istom razdoblju Khedira 233, Xabi Alonso 254, a Özil 304. No zato su svi oni bili u početnoj postavi u Kupu, u Ligi prvaka Khedira ima 270 minuta, Özil 229, Xabi Alonso 180, a Modrić 133. Još da nije “uskočio” u Istanbulu umjesto Alonsa zbog kartona, razlika bi bila i drastičnija.

U spomenutom razdoblju od dva mjeseca u svim nadmetanjima, računajući i reprezentaciju, Modrić je skupio 999 minuta, a u isto doba Özil ima 770, Khedira 764, a Xabi Alonso 605.

Ukupno je Modrić od kolovoza na travnjaku proveo 3168 minuta, lani je u cijeloj sezoni u Tottenhamu skupio čak 3888, ne računajući još i Euro u Poljskoj nakon toga.

Sva sreća što se brzo rekuperira osim ako u pitanju nisu teže ozljede...

Linker
22. rujan 2024 15:27