VOJKO BASIC/ CROPIX Cropix
POGLED IZ DORTMUNDA

Može li Hajduk dobiti veći kompliment od ovoga? Nijemci ponosni na svoje, a evo što kažu o Bijelima

‘Hajduk je bio kompaktan u obrani, Dortmundu dugo nije dopuštao šanse, a u napadu je pokazao kvalitetu‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 16. ožujak 2023. 07:37

Borussijina U19 ekipa propustila je otići na Final Four u UEFA Youth League, pišu njemački mediji. Nakon 1:1 u regularnom vremenu, momčad Mikea Tullberga izgubila je od splitskog Hajduka 8:9 u dramatičnoj seriji jedanaesteraca.

- Moram dečkima dati veliki kompliment. Zasluženo su došli do završnog turnira. Hajduk nije bio bolja, nego sretnija momčad. Sada smo drugi put zaredom došli do četvrtfinala, a to se ne može ocijeniti dovoljno visoko, jer željeli smo otići do kraja - kazao je trener Mike Tullberg, koji je nakon utakmice uglavnom morao tješiti Filippa Manea, mladića kojem je Hajdukov vratar Buljan obranio presudni penal.

Prije toga - pišu Nijemci - bila je to intenzivna utakmica s velikim zalaganjem s obje strane: Hajduk je bio kompaktan u obrani, Dortmundu dugo nije dopuštao šanse, a u napadu je pokazao kvalitetu. Obje su strane pristale na "igru strpljenja", držeći rizik pod kontrolom, ali impozantnih 16.000 gledatelja vidjelo je dobru utakmicu.

image
VOJKO BASIC/ CROPIX Cropix

Hajduk je uz veliku skupinu navijača na tribinama igrao samouvjereno i s malo respekta prema njemačkom prvaku. Nisu Splićani pokazali slabosti, neutralizirali su jako dobro sve napadačke akcije domaćih.

BVB je po njemačkim standardima ipak bio aktivnija i bolja momčad, ali priznaju da je Hajduk bio taj koji je imao bolje prilike. Posebno dvije preko svojih najboljih napadača Brajkovića (21.) i Vrčića (45.). Treću su Splićani iskoristili, Brajković je sjajno ubacio, a Antunović glavom još bolje pogodio.

Nijemci hvale karakter igrača Borussije koji su nakon primljenog gola brzo uzvratili te izjednačili nakon izborenog penala. Bio je to uvod u furioznu završnicu u kojoj je BVB imao sreće kada je Michel Ludwig uklizao na loptu nakon ubačaja i žestoko je pogodio gredu. Lutrija penala ovaj je put otišla na stranu gostiju...

- Momčad je dala sve od sebe i briljantno se vratila nakon vodstva Hajduka. Igrači mogu biti ponosni na svoju igru. Kao i prošle godine protiv Atletico Madrida, ispali su iznimno tijesno. To je velika šteta - zaključio je Lars Ricken, direktor Borussijine Akademije.

Borussia je ponosna na igru svojih mladića, a Hajduk ih je realno nadigrao. Mogu li igrači Marijana Budimira dobiti veći kompliment?

Linker
20. lipanj 2024 07:02