Foto: Vojko Basic / CROPIX
VRHUNAC POLUSEZONE

MOŽE LI HAJDUK UZ OVAKAV RASPORED BITI PRVI? TEŠKO JE REĆI KOME JE TEŽE Pogledajte što čeka Dinamo i Hajduk, okršaj na Maksimiru bit će nešto posebno

POGLED NAPRIJED Tko s kim do reprezentativne stanke
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 26. listopad 2019. 23:35

Sredinom studenoga opet će nakratko biti prekinuto hrvatsko nogometno prvenstvo, uslijedit će dvotjedna stanka zbog reprezentativnih akcija. Naša nacionalna vrsta u Rijeci će 16. studenoga protiv Slovačke tražiti (barem) bod vrijedan plasmana u završnicu Eura, dok će tri dana kasnije u prijateljskom susretu odmjeriti snage s Gruzijom u Puli.

Nakon nedjeljnih utakmica 13. kola Prve HNL (Dinamo - Osijek, Istra - Lokomotiva) do spomenute će stanke biti odigrana još dva prvenstvena kola. Kakav je raspored klubova iz vrha ljestvice, u kakvom će raspoloženju vodeća četvorka dočekati novu pauzu? Dinamo će, dodajmo, imati utakmicu više od ostalih budući da je u srijedu 6. studenoga domaćin Šahtaru u jednoj od ključnih utakmica u skupini Lige prvaka.

A prije Šahtara Plavi će ugostiti Inter u Maksimiru (subota 2. studenoga). Potom slijedi velika europska utakmica s ukrajinskim prvakom, nakon koje dinamovci gostuju na Rujevici kod Rijeke (nedjelja 10. studenoga), derbi kola pokazat će hoće li se Zagrepčani odvojiti na ljestvici ili će sve i dalje biti zgusnuto.

Hajduk gostuje u Gorici (2. studenoga), potom je, za tjedan dana, domaćin Osijeku. Bit će to dvije zahtjevne utakmice za Splićane, vidjet ćemo u Velikoj Gorici hoće li Hajduk nastaviti svoj siromašni niz gostovanja, a tjedan dana kasnije Osječani će pokušati prekinuti seriju dobrih Hajdukovih domaćinstava na Poljudu.

A prije odlaska u Split nogometaši Osijeka morat će odraditi još jedan derbi - u svom će Gradskom vrtu dočekati Rijeku (3. studenoga). Osječani i Riječani, eto, imaju najteži raspored u sljedeća dva prvenstvena kola do stanke: uz međusobni okršaj, i jedni i drugi sučelit će se Dinamu.

Nakon stanke prvenstvo se nastavlja u petak 22. studenoga. I to ne bilo kakvom utakmicom; u Zagrebu će, naime, igrati Dinamo - Hajduk (18 sati), u najvećem derbiju hrvatskog nogometa, u utakmici čiji će rezultat još kako utjecati na jesenski rasplet prvenstvene utrke.

RASPORED DO STANKE

14. kolo

Dinamo - Inter

Osijek - Rijeka

Gorica - Hajduk

S. Belupo - Istra 1961

Lokomotiva - Varaždin

15. kolo

Lokomotiva - Inter

Varaždin - S. Belupo

Istra 1961 - Gorica

Hajduk - Osijek

Rijeka - Dinamo

Linker
25. travanj 2024 03:13