Damir Krajač/CROPIX
ZVIJEZDA NEFTČIJA

Mpenza: Zar vi mislite da više nisam dobar kao prije? Bilo bi dobro da to misle i dinamovci

Sretan sam u Azerbajdžanu. I ljudski i nogometno. Imam odlične suigrače, predsjednik Neftčija je izvrstan čovjek. Ma, sad igram iz čiste uživancije - kaže Mpenza
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. srpanj 2011. 23:50

Zločesti dečko belgijskog nogometa Emile Mpenza na treningu Neftčija izgledao je jako dobro. Kao napadač gladan golova, željan igre, kao neki mladić koji tek kroči na nogometnu scenu. Nakon treninga brzo je ušetao u autobus Neftčija, ali kad smo mu mahnuli rukom i pozvali ga da izađe te kaže nešto za Sportske novosti, nasmiješio se i - izašao.

■ Gledajte, u ovoj zagrebačkoj utakmici favorit je Dinamo! Tako to stoji na papiru. Međutim, mi smo ovamo došli pobijediti! Nogomet je, znate, jako zanimljiva igra. Ne pobjeđuju uvijek favoriti. Konačno, Dinamo je pod većim stresom, koliko čujem igrat će pred punim stadionom, svi misle da mora pobijediti. Mi nismo pod takvim pritiskom, a druga utakmica igra se u Bakuu - kazao nam je Emile.

Pitali smo ga je li u formi. Znamo ga kao igrača kojem su stručnjaci predviđali veliku karijeru, stavljali ga uz bok Enzu Schifu, Marcu Wilmotsu i Janu Ceulemansu, velikim belgijskim nogometašima. Podsjeća li danas barem malo na “tog” Emilea?

■ Zar vi mislite da više nisam dobar kao prije? Došao sam u Neftči kako bi se uz mene mladi igrači uspeli na višu razinu, a uz mene mislim da je to moguće. Prošle sezone osvojili smo naslov prvaka Azerbajdžana. Znate li da je to bio moj prvi naslov prvaka u karijeri? Imam 33 godine, ali uopće se ne osjećam kao čovjek koji je pri kraju karijere. Bilo bi dobro da nogometaši Dinama misle kao vi, da sam ostario i da više ne mogu. Bilo bi mi lakše zabiti.

Otkuda vi u Azerbajdžanu? Jeste li sretni u toj državi? Naši belgijski kolege nam kažu da se od vas nekad očekivalo da zaigrate u Realu iz Madrida?

■ Sretan sam u Azerbajdžanu. I ljudski i nogometno. Imam odlične suigrače, predsjednik Neftčija je izvrstan čovjek. Ma, sad igram iz čiste uživancije, uživam u svakom trenutku provedenom na travnjaku. Možda sam mogao igrati u Manchester Cityju ili Liverpoolu, ali ovdje mi je baš lijepo. Nemojte misliti da sam završio karijeru, upravo je ponovno počinjem u Neftčiju.

KOMPLETAN INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a

Linker
23. rujan 2024 04:28