Gabriele Maltinti/Getty Images
HRVATI NISU U ŽARIŠTU

MRŠAVI LJETNI PRIJELAZNI ROK U HRVATA, ALI SAMO JEDNA 'BOMBA' MOGLA BI SVE PROMIJENITI Situacija kakva se ne pamti u posljednjih deset godina

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. kolovoz 2017. 10:28

Nikola Kalinić je u Njemačkoj s Fiorentinom, ali i dalje računa da bi do kraja prijelaznog roka mogao napraviti transfer u Milan. Ivan Perišić je u taboru Intera, ima li šanse da završi u Mourinhovu Manchester Unitedu?

Dvojica ofenzivaca Vatrenih bili su najeksponiranija imena doadašnje etape prijelaznog roka, u kojem hrvatski nogometaši nisu napravili gotovo nikakav posao. Znalo se da ovo može biti ljeto u kojem će Hrvati zavrtjeti na tržištu i do 150 milijuna eura ako se naoko dosta realne opcije realiziraju, ali i da bi to lako mogao biti račun bez krčmara, da bi pojedinci mogli ostati na starim adresama, pa i oni koji to nipošto ne žele.

Kalinić i Perišić ujedno su i najveće enigme u Hrvata za kolovoz. Od igrača na koje je Ante Čačić računao u nacionalnoj vrsti jedino se Franko Andrijašević prodao u Gent za 4,5 milijuna eura, što nije prevelik posao, od bivših reprezentativaca Hrvoje Milić iz Fiorentine u Olympiacos. Mario Pašalić ide na novu posudbu, nakon Milana u Spartak iz Moskve. Gordon Schildenfeld i Danijel Pranjić našli su kruh u ciparskom Anorthosisu.

Znalo se da najveće zvijezde nemaju u planu mijenjati poslodavca, da će Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić... nastaviti u istom dresu, no špekuliralo se o Marcelu Brozoviću, Domagoju Vidi, Milanu Badelju... pitanje je i sada gdje će igrati Duje Čop ili Josip Pivarić.

Je li moguće da će ovo biti najmršaviji ljetni prijelazni rok u Hrvata u više od deset godina ili će barem jedna lasta promijeniti sliku? I zašto su naši igrači tako malo u žarištu? Dva su jednako vrijedna odgovora - neki su već u velikim klubovima iz kojih se praktično ne može na više, pa ih niti ne zanimaju kretanja za tržištu, jer jasno je da se iz madridskog Reala, Barcelone ili Juventusa nije problem prodati ako to želiš, a drugi ne postižu cijenu koju traže njihovi aktualni vlasnici.

Izgleda da ih oni više cijene od onih koji ih žele kupiti, pa kako će onda sklopiti posao? Opet, neka bomba možda detonira do kraja kolovoza. Jedna, dvije... Ne bi začudilo čak u posljednjih tjedan dana, kad budu već na okupljanju reprezentacije za Kosovo i Tursku.

Linker
17. svibanj 2024 13:26