Jude Bellingham

 PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
MUK NA BERNABEUU

‘Mrtvačka tišina‘ u Madridu, Bellingham ostao na tlu, kapetan Modrić i suigrači uplašili se najgoreg

Djelovalo je da će Kraljevi ostati bez, u ovom trenutku, daleko najvažnijeg igrača
Piše: SNObjavljeno: 05. studeni 2023. 21:38

U samom početku pretposljednje utakmice 12. kola španjolske La Lige između Real Madrida i Rayo Vallecana na Santiago Bernabeuu zavladao je - muk.

Jude Bellingham, u ovom trenutku najvažniji igrač Kraljevskog kluba, nezgodno je pao u 10. minuti. Nakon jednog duela Englez je nezgodno pao na rame i nekoliko minuta ostao ležati na travnjaku. Tribinama je zavladala "mrtvačka tišina", navijači bijelih uplašili su se da će Bellingham napustiti travnjak. Držao se za desno rame uz bolnu grimasu na licu, a Carlo Ancelotti već je podigao Rodryga s klupe uz pretpostavku najgoreg scenarija.

image

Jude Bellingham

PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

Međutim, Bellingham je uspio ustati da bi nakratko napustio teren. Prilikom hoda do aut linije uopće nije pomicao ozlijeđenu ruku, ali ubrzo je signalizirao svojima da može nastaviti s igrom. Baš se uoči susreta održala mala svečanost da bi se engleskom veznjaku dodijelila nagrada za najboljeg igrača La Lige u listopadu. Pridodat će ju u kolekciju pored osvojene Kope, odnosno odličja za najboljeg mladog igrača svijeta koju je podigao na ceremoniji dodijele Zlatne lopte.

Svakako vrijedi spomenuti da je naš Luka Modrić istrčao na teren s kapetanskom trakom oko ruke. Podsjetimo, Modrić je ove sezone postao dokapetan, a kapetan u izostanku Nacha Fernandeza, koji je u nedjelju startao na klupi. Našem reprezentativcu ovo je tek četvrta ligaška utakmica koju počinje od prve minute, a prva od 7. listopada.

Ancelotti nije mogao računati na ozlijeđenog Aureliona Tchouaménija i Danija Ceballosa, stoga je Modrić nešto lakše upao u prvi plan, premda je razumno - na temelju prikazanog protiv Barcelone - vjerovati da bi se hrvatski veznjak u svakom slučaju od početka našao u prvih 11. Ipak, Ancelotti od ove sezone ima drukčije zamisli i želi utabati teren mladićima koji bi trebali naslijediti Realove veterane.

Kako bilo, Modrić je u nedjelju predvodnik Kraljeva, a društvo u sredini činili su mu Federico Valverde, Eduardo Camavinga i spomenuti Bellingham.

Linker
27. travanj 2024 17:38