Denis Doyle/Getty Images
NIJE IM JASNO

'NA KOJOJ PLANETI ONI ŽIVE!?' Engleski novinari u nevjerici zbog novog datuma na koji je UEFA pomaknula finale Lige prvaka

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. ožujak 2020. 18:03

Nakon odluke UEFA-e o odgodi Eura za 2021. godinu reakcije očekivano stižu sa svih strana.

Jednu od zanimljivijih reakcija svakako je imao engleski Daily Mail koji je svoj tekst započeo rečenicom: 'Na kojoj planeti oni žive?'

Aludiralo se time ne načinjenicu da je Euro odgođen uslijed pandemije koronavirusa već na to da je finale Lige prvaka prvobitno zakazano za 30. svibnja pomaknuto za 27. lipnja u Istanbulu. Finale Europske lige trebalo bi se igrati 25. lipnja u Gdanjsku.

"Ali dotad još ima samo 102 dana, a čitav nogomet u Europi je stao", navodi se u tekstu, uz objašnjenje da se čini nemoguće u ovom trenutku da finale bude odgođeno za samo mjesec dana.

Atalanta, RB Leipzig, Atletico Madrid i PSG su klubovi koji su uspjeli osigurati četvrtfinale Lige prvaka, dok se uzvrati između Manchester Cityja i Real Madrida, Juventusa i Lyona, Barcelona i Napolija, te Bayerna i Chelseaja tek trebaju odigrati.

Podsjećamo, Europsko prvenstvo se trebalo održati od 12. lipnja do 12. srpnja ove godine, međutim krovna nogometna organizacija Starog kontinenta je odgodila turnir za iduće ljeto. Novi termin trebao bi biti od 11. lipnja do 11. srpnja 2021. u istih 12 gradova (Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, London, München, Rim i Sankt Peterburg).

Linker
19. svibanj 2024 16:37