Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
ZAOKRET PREKO NOĆI

'NA NEKI NAČIN ME SRAMOTA' Bišćan se ispričao povrijeđenim Cipranima, ali možda neće pomoći, Hrvatu bi mogli zagorčati život

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. listopad 2018. 00:06

Promjena mišljenja Igora Bišćana i odustajanje od preuzimanja ciparskog Anorthosisa s kojim je već imao sve dogovoreno i preuzimanje trenerske klupe Rijeke očekivano nije najbolje sjelo ciparskom klubu.

Bišćan se pokušao ispričati za svoj postupak. On je utorak je za anorthosis24.net potvrdio da preuzima Rijeku:

"Želim se ispričati obitelji Anorthosis, navijačima i Upravi koja mi je dala priliku. Potpisao sam ugovor, iskreno želio doći, ali okolnosti su se promijenile. Ispričavam se još jednom što je došlo do ove zbunjujuće situacije, na neki način me je sramota. Jedini razlog zbog kojeg neću ostati u Anorthosisu je moja obitelj koja bi željela ostati živjeti u Hrvatskoj", objasnio je Bišćan.

Zagreb, 110916.
Igraliste Hitrec-Kacian.
Utakmica 5. kola Druge HNL,
Dinamo II - Rudes.
Na fotografiji: Igor Biscan.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Hrvatski stručnjak otišao je i korak dalje.

"Razgovarao sam s predsjednikom i bio je razočaran s mojom odlukom. Potpisao sam predugovor, ali nadam se da razumije moju situaciju. On je gospodin i nadam se da će mi oprostiti. Napravio je sve što sam ga tražio. Želim mu sreću, kao i cijeloj momčadi", dodao je Bišćan.

Kako je dogovor s Bišćanom propao u Anorthosisu su bili prisiljeni munjevito pronaći novog trenera, a odluka je pala na Jurgena Streppela. Riječ je o 49-godišnjem Nizozemcu koji je posljednje dvije godine vodio Heerenveen.

U međuvremenu u Anorthosisu razmišljaju o tužbi protiv Igora Bišćana, što su potvrdili iz predsjedništva kluba. Odluka hoće li biti pokrenut pravni postupak protiv Hrvata bit će donesena na idućem sastanku Upravnog odbora.

Linker
28. travanj 2024 05:04