Screenshot: YouTube
SVI TRLJAJU RUKE

NA NOVOJ MAMIĆEVOJ IDEJI ĆE SVI PROFITIRATI To je bila ponuda koja se ne odbija, Rijeci stižu milijuni pomoći za nastavak prvenstva

VELIK POSAO Saudijski klub trebao bi otkupiti ugovor hrvatskog nogometaša
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 23. prosinac 2016. 20:05

Pojačane aktivnosti vezane uz prijelazni rok na Rujevici otvaraju mnoge teme, a jedna je od njih i status Marina Tomasova, ponajboljeg igrača Rijeke u prošloj sezoni, koji je u kolovozu otišao u Al Nassr.

S obzirom na loša iskustva u poslovanju s klubovima iz tog dijela svijeta na Rujevici su povukli pametan potez kada se dogovarao transfer. Tomasov je formalno posuđen Al Nassru, a između klubova je neslužbeno dogovoreno da će Rijeka za posudbu odmah inkasirati 800 tisuća eura, dok bi ostatak od ukupno 2,8 milijuna eura na račun Bijelih trebao sjesti u siječnju, kada bi uplatom druge rate Tomasov u punom smislu postao igrač Al Nassra. Drugim riječima, odustanu li Saudijci od cijelog posla, Tomasov bi uskoro mogao postati prvo pojačanje Rijeke za proljetni dio sezone.

Ipak, prema riječima sportskog direktora Srećka Juričića, takav scenariji nije izgledan jer će, prema njegovim saznanjima, transfer biti realiziran tijekom siječnja.

- Temeljem ranijeg dogovora Al Nassr bi u siječnju trebao donijeti odluku o otkupu Tomasova. Kako sada stvari stoje, to će se najvjerojatnije i dogoditi, uvjeti su unaprijed definirani i ako se ispune, Tomasov će postati igrač Al Nassra - istaknuo je Srećko Juričić, koji bi mogao, realizira li se ovaj transfer, na popis dobro obavljenih poslova dodati još jedno ime.

Tomasov je u Rijeku došao u siječnju 2015. godine nakon epizode u Münchenu 1860, ubrzo se prometnuo u jednog od najboljih igrača Bijelih te igrama, golovima i asistencijama privukao pozornost brojnih interesenata. Da se dogodio poziv u reprezentaciju, koji je svojim igrama prošle sezone zaslužio, vjerojatno bi realizirao transfer u neku od istočnoeuropskih zemalja, ali ovako je prihvatio poziv Zorana Mamića, kojem je bio dugogodišnja želja, i otišao u Saudijsku Arabiju.

Twitter/Al Nassr
Zoran Mamić i njegov stručni stižer (Krznar, Štefanić, Ibrahimović, Klafurić)

Upravo je ponuda za Tomasova bila u redu onih koje se ne odbijaju. Posudba uz otkup po unaprijed definiranim parametrima, s obzirom na iskustva kakva su hrvatski klubovi imali s klubovima na Bliskom istoku (Anas Sharbini, Hajduk - Al Ittihad), bila je samo osiguranje koje je sada stavilo Rijeku u win-win situaciju. Realizira li se prema Juričićevim najavama ovaj transfer, Rijeka će na igraču kojeg je dovela bez odštete zaraditi 2,8 milijuna eura. Ako se nešto pak izjalovi, Bijelima ostaje 800 tisuća eura, koliko su dobili za petomjesečnu posudbu, i vraća im se igrač koji bi bez dvojbe bio značajan dodatak već sada kvalitetnom napadačkom arsenalu koji Matjaž Kek ima na raspolaganju.

Linker
28. travanj 2024 04:54