Split 271110. Stadion HNK Hajduka na Poljudu.Nogometna utakmica 17. kola Prve HNL izmedju HNK Hajduk i NK Osijek.Na slici: Transparent za nedavno umrlog mladog navijaca Hajduka Lovru BuljanaFoto: Jakov Prkic / CROPIX
 Jakov Prkic / CROPIX
DOBRO I PROŠLI

Na Poljud stigla nova čestitka iz UEFE: Platite 35.000 eura za nerede u Ateni!

U Ateni su se prigodom utakmice u rujnu navijači Hajduka sukobili s policijom prije početka utakmice. Nakon što su pokušali izaći sa stadiona ispred kojeg su navijači grčke momčadi razbijali njihove autobuse
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 15. prosinac 2010. 10:18

Hajduk je kažnjen sa 35.000 eura zbog izgreda navijača na utakmici u Ateni protiv AEK-a , kazne iz kancelarije UEFA stižu naknadno, jer to nisu bili slučajevi poput onog s Anderlechtom u Splitu kad je trebalo reagirati po hitnom postupku i kad je Hajduku prijetila kazna apstinencije, tj. izgona s europske scene.

U Ateni su se prigodom utakmice u rujnu navijači Hajduka sukobili s policijom prije početka utakmice. Nakon što su pokušali izaći sa stadiona ispred kojeg su navijači grčke momčadi razbijali njihove autobuse nastala je gužva na tribinama uz polomljene sjedalice.

Kasnije su navijači Hajduka bili žrtve iživljavanja grčkih koji su se na njih nabacivali signalnim raketama i bengalkama, na što su i hajdukovci znali njima uzvratiti.

Ukupno stiže 35.000 eura na račun Hajduku i ta svota nije beznačajna: nadovezuje se na dosadašnje kazne od 60.000 eura zbog dimne zavjese i propusta u organizaciji susreta protiv Anderlechta, Unirea u Splitu je „koštala“ 20.000 eura, a dva dvoboja protiv Dinama iz Bukurešta odnijela su „bijelima“ 4000 eura zbog previše žutih kartona u prvoj utakmici, te 8000 eura zbog propusta u splitskom revanšu.

Kad se sve zbroji Hajduk je dosad kažnjen sa 127.000 eura, dakle gotovo milijun kuna mora izdvojiti za kazne UEFA!

Linker
06. svibanj 2024 15:53