Ante Vučemilović Šimunović (lijevo)
 RONALD GORSIC/CROPIX
ŠUKEROVA DESNA RUKA ZA SN

Na pomolu nova bura u HR nogometu: ‘Za ovu sramotu tražim hitnu reakciju HNS-a i kaznu za krivce!‘

Dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović Šimunović oštro je reagirao nakon polufinala na Rujevici
Piše: Darko RužićObjavljeno: 01. lipanj 2020. 18:18

Ogorčenje je zavladalo u Osijeku, a i šire, u cijeloj Slavoniji i Baranji nakon načina na koji su Bijelo-plavi izbačeni u polufinalu Kupa od Rijeke na Rujevici. Portali su se užarili, navijački bijes je dostigao kulminaciju. U prvoligašu s Drave su puni žući i jada zbog onog što se dogodilo, a među prvima je reagirao predsjednik Županijskog nogometnog saveza Osječko baranjskog Ante Vučemilović Šimunović.

A njegove riječi imaju posebnu težinu budući da se radi o uglednom nogometnom djelatniku već nekoliko desetljeća koji je i jedan od dopredsjednika HNS-a.

"Ovo što je bilo na Rujevici je sramota koja nema veze baš ni sa čim na svijetu, a ni u kom slučaju s nogometom. Nije se tako nešto smilo dogoditi. Naša je momčad, naši su Bijelo-plavi igrali izvanredno, pokazivali su moć i kvalitetu, ali onda se u ishod utakmice uplelo sve ono drugo, ono što, kažem, nema veze s nogometnom igrom. Županijski će savez o svom stavu izdati i službeno priopćenje za javnost.

Međutim, kao njegov predsjednik moram i osjećam dužnost i zasebno reagirati pa reći kako u potpunosti razumijem reakcije Osijekovih igrača i klubskih dužnosnika, navijača. Osuđujem ovaj, ne mogu drugačije nego ga tako nazvati, nemili događaj u Rijeci i našem klubu pri tome dajem punu podršku.

Kao ŽNS ćemo, rekao sam, oglasiti se službenim priopćenjem, a nećemo se s tim što se dogodilo samo tako pomiriti. Tražit ćemo da HNS u najskorijem roku najoštrije kazni krivce za ovu sramotu koju smo svi vidjeli", u ranim je jutarnjim satima u ponedjeljak izjavio predsjednik ŽNS Osječko baranjskog i dopredsjednik HNS Ante Vučemilović Šimunović.

Linker
19. travanj 2024 23:51