REUTERS
POVRATAK NA BERNABEU

NA POMOLU VELIKI POTRES U MADRIDU NAKON DEBAKLA PROTIV BARÇE Legendu tjeraju iz Reala, ćudljivi šef našao zamjenu čije će ime mnoge ostaviti u čudu?

Piše: HinaObjavljeno: 25. prosinac 2017. 21:10

Premda je na klupi Real Madrida u dvije sezone osvojio čak osam trofeja, pri čemu i dvije Lige prvaka, francuski stručnjak Zinedine Zidane je na izlaznim vratima Santiago Bernabeua.

Nakon neugodnog domaćeg poraza od Barcelone (0-3), 45-godišnji stručnjak bi uskoro mogao postati 'bivši', tvrde španjolski mediji.

Predsjednik Florentino Perez samo čeka idući Zidaneov kiks, a navodno je već poznat i njegov nasljednik. Riječ je o 58-godišnjaku, dobro poznatom navijačima 'Kraljevskog kluba'. To je Carlo Ancelotti, trenutačno najpoželjniji slobodno trener na tržištu. Nakon što je koncem rujna dobio otkaz u Bayernu, Ancelottija su mediji povezivali s brojnim reprezentacijama i klubovima. Čak se spominjala i klupa hrvatske reprezentacije, ali je talijanski stručnjak sve kategorički odbio.

Football Soccer - Bayern Munich v Real Madrid - UEFA Champions League Quarter Final First Leg - Allianz Arena, Munich, Germany - 12/4/17 Bayern Munich coach Carlo Ancelotti  before the match Reuters / Michaela Rehle Livepic
Reuters / Michaela Rehle Livepic / REUTERS
Carlo Ancelotti

Možda je baš čekao novi poziv iz Madrida, gdje je uspješno radio od lipnja 2013. do svibnja 2015. godine.

Real je vodio u 119 službenih utakmica ostvarivši 89 pobjeda, 14 remija i 16 poraza. Na Realovoj klupi osvojio je četiri trofeja - Ligu prvaka, klupsko svjetsko prvenstvo, europski Superkup i španjolski Kup, a zanimljivo prvi asistent bio mu je upravo Zidane.

Real trenutačno za vodećom Barcelonom zaostaje ogromnih 14 bodova.

Linker
03. svibanj 2024 00:47