Drago Sopta/CROPIX
BILIĆ O POVRATKU U HAJDUK

'Nadam se da ću završiti karijeru u Španjolskoj, ali nikad se ne zna...'

Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 29. prosinac 2012. 12:41

Blagdansko vrijeme brojni su hrvatski internacionalci iskoristili za kraći odmor u obiteljskom okruženju, a među njima je i 32-godišnji napadač Sportinga iz Gijona Mate Bilić, koji je nakratko svratio do rodnog Omiša. Pronašao je malo vremena da pozdravi rodbinu i prijatelje i rado se odazvao pozivu organizatora da nastupi na revijalnom turniru Četiri kafića. Činjenica da je njegov Kauri poražen u polufinalu nije mu umanjila radost dolaska na Gripe.

- Drago mi je bilo doći na turnir i igrati pred splitskom publikom, bila je to lijepa revija i prigoda da se vidim s prijateljima i nekadašnjim suigračima.

Odmor je vrlo kratak, uskoro se vraća u Španjolsku jer njegov Sporting već 5. siječnja igra prvenstvenu utakmicu Segunde division protiv Recreativa u Huelvi. On će taj susret propustiti zbog žutih kartona, što je prava šteta jer je u zadnja dva kola predvodio momčad do dvije važne pobjede nad Xerezom i Huescom. Nakon 19 kola drugoligaške sezone u Gijonu ne mogu biti zadovoljni plasmanom, tek su 14. momčad lige, ali u posljednje vrijeme počeli su uspon na ljestvici. Španjolska druga liga broji čak 22 kluba, tako da su do kraja sezone preostala još 23 kola.

- Nismo baš najbolje počeli sezonu, ali polako se dižemo i približavamo gornjem dijelu ljestvice. Cilj je povratak u Primeru, u nastavku sezone ima dovoljno utakmica da to i ostvarimo. Osobnim učinkom sam zadovoljan, prvi sam strijelac momčadi sa šest golova, jedina želja mi je da me zdravlje i dalje služi i vjerujem da će Sporting izboriti povratak u elitni rang - rekao je iskusni napadač.

Iza njega je dugih 11 godina u inozemstvu, većinu je proveo u Španjolskoj osim godine i pol dana kada je bio član bečkog Rapida. Ugovor u Sportingu istječe mu na ljeto, ali postoji mogućnost da ga produži.

- Ugovor je pri kraju, ali počeo sam razgovore o produženju. U ovom trenutku razmišljam samo o tome da se Sporting vrati u Primeru i vjerojatnom produženju karijere u Španjolskoj. Naravno, teško je reći što će donijeti vrijeme pred nama, nadam se da ću završiti karijeru u Španjolskoj, ali nikad se ne zna. Možda je završim čak i u Hrvatskoj - dodao je Bilić.

Bilić u Španjolskoj redovito prati utakmice Hajduka, poznato mu je stanje u momčadi koja je prvi dio sezone završila na drugom mjestu i plasirala se u polufinale Kupa.

- Hajduk kako vidim stvara dobru mladu momčad za koju treba imati mnogo strpljenja. Ima tu dosta kvalitetnih igrača i sada je bitno da oni budu jaki u glavi. Vjerujem u ljude koji su u Hajduku, u njihovu struku, i nadam se da će s vremenom doći dobri rezultati. Istina, Hajduk u Dinamu ima jakog suparnika, ali isto tako ima poletnu momčad koja bi, bude li strpljenja, kroz nekoliko godina mogla vladati hrvatskim nogometom.

Linker
23. rujan 2024 20:36