Nenad Dugi / Cropix
MEHMED ALISPAHIĆ

'Nadam se da možemo do LP. Ako se ne dogodi, Bože moj, pa neće svijet propasti!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. srpanj 2011. 13:29

Mehmed Alispahić ugodno je iznenađenje. Znali smo da je majstor s loptom, da je igrač koji mami potezima, ali nismo baš vjerovali da će se tako brzo uklopiti u Dinamovu momčad.

- Igrao sam u malom klubu, a sad sam u velikom. Razlika je ogromna, ovdje je rad i odnos prema njemu mnogo profesionalniji. Pripreme su prošle onako kako smo priželjkivali, sad svi s nestrpljenjem očekujemo utakmice s Neftčijem.

S obzirom da nije navikao na takav žestok trenažni proces, je li mogao adekvatno pratiti taj Dinamov ritam priprema?

- Sad sam zaista spreman, osjećam se moćno, sve sam dobro podnio i to me zaista jako veseli.

Alispahić je igrač udarnog sastava koji je već na početku priprema izdiktirao Jurčić. Je li mogao pretpostaviti da će odmah postati trenerov ljubimac?

- Recept je vrlo jasan. Samo sam slušao trenera i radio ono što mi se kaže. Odrađivao sam to na najbolji mogući način. Trener je to prepoznao, a ja sam se odmah uklopio u momčad.

Pojačanje jest, to je nesumnjivo, u svakom trenutku zna što radi na travnjaku. Je li pozicija na lijevoj strani u rombu sustava 4-4-2 njegova idealna?

- Obično sam igrao iza dvije špice, ali i polulijevo kad sam bio u Šibeniku. Kad se igra u rombu, onda je to moja pozicija.

Jurčić je hrabro startao s novim sustavom. Je li bilo dovoljno vremena za uigravanje?

- Imali smo malo vremena za uigravanje. Realno, još treba malo vremena za totalno uigravanje, da sve bude kako treba. Iskreno se nadam da će na utakmicama s Neftčijem ovo što smo dosad uigrali biti O.K. Uostalom, do utakmice ima još nekoliko dana.

Kakva je suradnja sa Sammirom i Badeljom, jeste li pohvatali njihove linije kretanja?

- Ha, trebat će još malo da se potpuno upoznamo. Pomalo hvatamo konce.

Na pripremama smo stekli dojam da nije bilo dovoljno centršutova na Krstanovića i Beqiraja? Vi i Badelj niste klasični bočni igrači koji često ubacujete lopte s boka?

- Imamo ofenzivne bočne igrače. Vrsaljko i Ibanez trebali bi donijeti tu probojnost. Neće nam centaršutovi predstavljati problem, imat će Krstanović i Beqiraj dovoljno lopti za zabijanje golova! Odličan su tandem.

Novi ste u klubu, ali možete li predvidjeti Dinamov europski put? Hoćete li uhvatiti Ligu prvaka?

- Nadam se da možemo do Lige prvaka. Ako se ne dogodi, Bože moj, neće svijet propasti. Najvažnija je ova utakmica s Neftčijem, to se mora dobiti! Nakon toga će sve biti lakše.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Linker
05. srpanj 2024 09:20