REUTERS/Alessandro Bianchi / REUTERS
NA IZLAZNIM VRATIMA

NAGLI PAD SAMURAJ - UMJETNIKA Još 'jučer' sve je bilo super: Provaliji kumovao i jedan mladi Hrvat, ima li svjetla na kraju tunela?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. travanj 2017. 00:18

Život mu se okrenuo najednom. Tri godine je bio neizostavan član udarne postave slavnog Milana, ali danas takvo što izgleda poput nemoguće misije. Keisuke Honda je bačen u treći plan i daleko je od pravog nogometa. Dijelom je 'kriv' i jedan Hrvat, a padajući u bezdan – uspio je posvađati i vlastiti narod.

Honda je upisao svega pet nastupa u cijeloj sezoni uvijek ulazeći s klupe i odigravši samo 95 minuta kombinirano. Svoju 'propast', između ostalog, duguje i hrvatskom nogometašu Mariju Pašaliću koji se ustalio u početnoj postavi i istisnuo japanskog internacionalca.

- Nogomet je takav, nema tu ničeg čudnog. Radi se o tome da sam izgubio mjesto u momčadi, ništa drugo – izjavio je, dosta mirno, Honda ovih dana.

I dok navijači Milana nisu uzrujani njegovim neigranjem, u Japanu je došlo do male pomutnje. Nedavno je pozvan za reprezentativne akcije, a dio javnosti nije prihvaćao činjenicu da je priliku dobio čovjek koji ima tako skromnu minutažu.

- Razumijem ljude, to je tako svugdje u svijetu, ne samo u Japanu. Svjestan sam da ljudi sada svašta pričaju, ali sam sam kriv – kaže 30-godišnjak kojem kritike javnosti očito ne padaju toliko teško.

Ostaje nada da će se jednom ipak vratiti na pobjednički kolosijek.

- Najvažnije je raditi i imati rezultat. Kada bih dobio priliku u klubu, odmah bih pokazao što znam – rekao je Keisuke Honda.

Kao svjetlo na kraju tunela pojavile su se mogućnosti odlaska u neki drugi klub gdje bi zacijelo imao veću minutažu. Špekulira se o interesu engleskog premierligaša Hulla te američkog Seattla, no Honda zasad nije rekao što misli o tome.

Linker
16. svibanj 2024 16:24