Kristijan Kahlina
 CROPIX
TRAŽENI GORIČANI

NAJBOLJEG IGRAČA PRODALI DINAMU, A SADA BI MOGLI OSTVARITI JOŠ JEDAN VELIKI TRANSFER Apsolutnu senzaciju 'Kutije šibica' traži 'pola' Europe!

Piše: Toni RoićObjavljeno: 25. siječanj 2019. 23:46

Od lokalnih portala, preko autobusa javnog prijevoza, trgovina, kafića do kladionice, u Velikoj Gorici samo jedna tema - transfer Iyayija Atiemwena, svi su na nogama nakon što je nigerijski fantazist prešao u Dinamo, velikogorički debitant zaradio na njemu od prilike 20 milijuna kuna. Ako se zna da je doveden besplatno, a da je u godinu dana na njega potrošeno maksimalno 50 tisuća eura, onda je potpuno jasno o kakvom se poslu radi.

I u prostorijama kluba osmijesi od uha do uha, a nakon što je u 10. godini svog mandata na mjestu predsjednika napravio prvi višemilijunski transfer, predsjednik Nenad Črnko izašao je pred novinare. S njim je, naravno, bio i sportski direktor Mindaugas Nikoličius, Litvanac koji je prije godinu dana došao u klub kao predstavnik investitora Gintarasa Staniulisa i pokazao se kao vrhunski menadžer kojeg bi poželio svaki klub.

Novac nije primaran

- Prije šest mjeseci malotko nam je vjerovao i mnogi su smatrali da smo klub bez ozbiljne perspektive, pa je samim time bilo teško dovoditi igrače u Goricu. Ovim poslom i prodajom Atiemwena u Dinamo dižemo se na drugu razinu i počinjemo stvarati svoj imidž. Sada će nas svi respektirati i gledati drugim očima iako želim reći da je ovo tek prvi korak prema onome čemu težimo - uvodno je kazao predsjednik Črnko i potvrdio da je zaista riječ o iznosu odštete od blizu 3 milijuna eura.

gnk dinamo

​Nakon toga dočekalo ga je pitanje kako će se zarađeno i podijeliti, s obzirom na ugovor s litvanskim partnerom, u kojem se zarada dijeli od prilike 70-30 u korist Litvanaca.

- Odmah moram naglasiti da litvanski partner ima dugoročni ugovor s nama i da mu nije primaran novac. Detalji raspodjele ostaju naša poslovna tajna, ali želim istaknuti da će se sva zarada od Atiemwenova transfera uložiti u razvoj kluba, ojačavanje igračkog kadra, kao i poboljšanje infrastrukture - naglasio je predsjednik, koji, ipak, nije želio previše komentirati jednu novinarsku opasku. da je posao oko Nigerijca dogovoren u Međugorju sa Zdravkom Mamićem.

- Ne bih to komentirao iz poštovanja prema Dinamu, a i zna se da je ugovor potpisan u Maksimiru. Mi smo ponosni što smo ovaj transfer napravili s najboljim hrvatskim klubom i on će nam u budućnosti mnogo značiti za neke nove slične stvari - podvukao je Črnko i najavio da bi u sljedećim danima mogao uslijediti i prvi značajni ulazni transfer u kojem će Gorica platiti odštetu za novog igrača.

​Riječ je o jednom rumunjskom veznom igraču, ali njegovo se ime zasad krije. Nije ga želio otkriti ni sportski direktor Nikoličius iako je on ponudio još nekoliko zanimljivih informacija.

- Nakon što smo prodali Atiemwena, došao mi je Lukas Zwolinski i pitao je li on sljedeći. Imali smo za njega ponudu iz Švicarske, ali smo je odbili jer smatramo da je on igrač za neku od liga Petice. Također, imamo tri ponude za vratara Kristijana Kahlinu, a dolaze iz Grčke, Turske i Francuske. Posebno je zanimljiva ova iz Francuske i kada bismo je uspjeli realizirati, to bi bio još jedan dokaz našeg dobrog rada - pojasnio je Nikoličius, a onda priznao da je i sam imao ponudu, ali da ne kani napustiti projekt u Velikoj Gorici.

Pula, 020918.
Stadion Aldo Drosina.
Istra 1961 S.D.D. - HNK Gorica, nogometna utakmica, Hrvatski Telekom Prva liga, . kolo.
Na fotografiji: Kristijan Kahlina, vratar.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

Potvrda u novoj sezoni

- Prije dva mjeseca klub s Cipra nudio mi je 300 tisuća eura da preuzmem funkciju sportskog direktora kod njih, ali nisam ni pomišljao na odlazak. Želim nastaviti raditi u Gorici, a za mene će još važnija biti sljedeća sezona, u kojoj želimo potvrditi​ da sve ovo što smo dosad napravili nije bila sreća, nego samo početak onoga što smo namislili i planirali - kazao je Nikoličius, koji se nada da unatoč odlasku sjajnog Atiemwena Gorica može ostati u borbi za europsko mjesto.

- Razgovori s rumunjskim igračem, kojeg želimo dovesti, u finalnoj su fazi, a tražimo i još jednog krilnog igrača i lijevog beka. Prijelazni rok traje do 15. veljače i mi ćemo učiniti sve da maksimalno pojačamo kadar treneru Jakiroviću. Želim da se do zadnjeg kola borimo s Lokomotivom i Hajdukom za četvrto mjesto i plasman u Europsku ligu. Moja je najveća želja da zadnja utakmica s Lokomotivom u Kranjčevićevoj bude naše finale za Europu - zaključio je sportski direktor Velikogoričana Mindaugas Nikoličius.

Linker
03. svibanj 2024 13:28