CROPIX
DANI ODLUKE

NAJBOLJI STRIJELAC RIJEKE NA IZLAZNIM VRATIMA KLUBA Na Rujevici ne odstupaju od postavljene cijene, a od cijelog posla profitirat će i Slaven Belupo

RIJEKA Sjajni brazilski napadač Heber, najbolji strijelac kluba s devet prvoligaških golova u polusezoni, sve bliže odlasku s Rujevice
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. siječanj 2019. 13:09

Izlazni transferi Darija Župarića ili Hebera Arauja nekako vise u zraku ove zime, pa se mislilo da bi se priča mogla rasplesti i prije priprema u Portugalu kako bi se imalo jasna slika barem po pitanju onih na koje se ne može računati, ali ti poslovi nikako da se realiziraju.

Igor Bišćan tako za proljeće priprema momčad bez samo jedne karike (Zuta) u odnosu na onu koju je standardizirao sa završnicom jesenskog dijela, bez obzira što je prilično izvjesno da će do ogleda sa Slavenom Belupom ostati bez još ponekog pojedinca. A Heber se u ovom trenutku nekako čini prvi na popisu onih čiji je rastanak moguć i to prilično skoro.

Velika nadanja

Možda je i to saznanje glavni razlog što je Heber utakmicu protiv Wolfsburga odradio u drugom poluvremenu u, nominalno, drugoj momčadi, trener Bijelih sigurno želi znati kojim varijantama može raspolagati ako Brazilac ode, jer riječ je o poslu koji se može odigrati vrlo brzo. Kažu na Rujevici da svaki dan dobiju desetak upita za Brazilca, mnogi su klubovi koji opipavaju riječki puls, interes za ponajboljeg igrača jesenskog dijela sve više se zahuktava, a riječki prvoligaš očekuje da će u idućih desetak dana doći i službena ponuda pred kojom će dignuti rampu za odlazak ovog odličnog Brazilca.

Rijeka, 081218.
Stadion Rujevica.
Utakmica HNK Rijeka - Lokomotiva, 1.HT 17. kolo.
Na fotografiji: Dos Santos Heber Araujo.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Koliko će ona iznositi? Rijeka je još ljetos glatko odbila ponudu jednog kluba iz Abu Dhabija tešku dva milijuna eura, Heberove usluge itekako su na cijeni u riječkom prvoligašu, pa su na Rujevici istaknuli iznos od oko pet milijuna eura s kojim će ulaziti u pregovore. Naravno puno je tu varijabli koje utječu na odštetu pa ista u konačnici može biti i niža ili viša, ali u riječkom prvoligašu za sada ne odstupaju od onoga što su si zacrtali i što bi nedvojbeno predstavljalo značajan impuls riječkim financijama.

Novac nije problem

Hoće li u tome i uspjeti? Budući da su interesenti uglavnom s istoka, da im platežna moć nije problem i da kupuju igrače kako bi im pomogli ostvariti rezultat, a ne da bi, poput Rijeke, na njima zaradili kod nekog idućeg transfera možda Damir Mišković uspije ostvariti svoju želju. Navodno je pet milijuna eura i iznos kojim se barata u tim razgovorima, ali na Rujevici pušu i na hladno u ovakvim pričama zbog loših iskustava kakvih su imali u prošlosti pa dok sve ne bude stavljeno na papir na Hebera će se računati za proljetni dio sezone. Ipak, prilično je vjerojatno da će do rastanka doći, bez obzira što je Heber u simpatičnom video prilogu za klupske stranice bio nasmijan govoreći o temama koje nemaju puno dodirnih točaka s nogometom.

Rijeka, 120818.
Stadion Rujevica.
HNK Rijeka - Hajduk, nogometna utakmica, Hrvatski Telekom Prva liga, 3. kolo
Na fotografiji: Dos Santos Heber Araujo.
Foto: Matija Djanesic / CROPIX
Foto: Matija Djanesic / CROPIX

U cijeloj priči oko Heberova transfera profitirat će i Slaven Belupo, priču oko njegova odlaska osluškuju i u Koprivnici budući da su u ugovor o transferu ugradili klauzulu o profitu od Heberove prodaje (od ukupnog iznosa navodno se odbija sve što je Rijeka uložila u Hebera poput odštete, mjesečne plaće…) koji bi im mogao donijeti, realizira li se transfer po cijeni koju Rijeka priželjkuje, čak i veći iznos od same odštete. A to će značiti da su sve tri strane napravile dobar posao...

Pavelić uskoro u punom treningu

Dobra vijest iz Albufeire glasi da Mario Pavelić polako pojačava intenzitet treninga i da bi za nekoliko dana mogao normalno raditi sa suigračima. Desni branič Rijeke izvan stroja je još od završnice jesenskog dijela prvenstva, bol u gležnju nakon jednog udarca na treningu nije se stišavao i Pavelić je bio primoran raditi terapije dok su suigrači počeli pripreme za proljeće. Ipak, uskoro bi i on mogao biti u pogonu što će sigurno razveseliti Igora Bišćana budući da je riječ o igraču koji osim na desnom može igrati i na lijevom boku.

Linker
07. svibanj 2024 11:15