Octavio Passos/Getty Images
PROBLEM RIJEŠEN

NAJKRITIČNIJA POZICIJA VATRENIH VIŠE NIJE UPITNA: NIKAD NISAM IGRAO BOLJE Dalićev adut objasnio što ga je sputavalo tijekom karijere: Mogu ja i bolje!

BORNA BARIŠIĆ Lijevi branič hrvatske reprezentacije i protiv Porta odigrao je odličnu utakmicu, postao je nositelj igre Glasgow Rangersa
Piše: Ivo KneževićObjavljeno: 27. listopad 2019. 00:49

Borna Barišić je u četvrtak ponovno odradio dobar nastup za Glasgow Rangerse za koje ove sezone igra najbolji nogomet karijere. Asistirao je Morelosu za izjednačenje pri kraju prvog poluvremena odličnom, dugačkom loptom, što mu je već treća asistencija u tri kola Europske lige. Barišić se ove sezone nametnuo kao prvo rješenje na poziciji lijevog beka za Stevena Gerrarda, čija je momčad došla do dobrog remija (1:1) na gostovanju kod Porta.

- Najbolji nogomet karijere? Da, prilično sam siguran da trenutno igram najbolji nogomet dosad. Prošla je sezona imala i uspona i padova, no kao što često govorim sputavale su me ozljede. Sad je sve u redu kad sam imao priliku sudjelovati u pripremama. Osjećam se vrlo dobro i oštro - rekao je Barišić kojeg je Gerrard sa sobom jučer doveo na konferenciju za novinare.

Drugi najbolji branič EL

- Uvijek sam znao da mogu igrati jako dobar nogomet ovdje. Problem je bio u fizičkoj spremi jer sam zaostajao za drugima. Sad kad sam u dobroj kondiciji i oštar, pokazujem svima koliko sam dobar. Mislim ipak da i dalje mogu napredovati, pokazati još više, vidjet ćemo što nam budućnost sprema - dodao je Osječanin.

Barišić je po UEFA-inim službenim kriterijima nakon gostovanja u Portu postao drugi najbolji branič Europske lige, iza stopera Dinamo Kijeva Artjoma Šabanova.

- Znali smo čega je sposoban. Čujte, nije slučajno početni lijevi bek za reprezentaciju Hrvatske. Pun je kvalitete što pokazuje iz tjedan u tjedan - komentirao je Barišićev momčadski kolega, stoper Connor Goldson.

Linker
17. travanj 2024 12:55