ZA MAMIĆA NEMA PREDAJE

Najspektakularniji transfer u povijesti Modrih: Mamić Portu nuditi 4 milijuna za Klebera

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. siječanj 2013. 23:30

Hoće li se ipak ostvariti najspektakularniji Dinamov transfer? Hoće li napadač Porta, Brazilac Kleber završiti u Maksimiru? Da vas podsjetimo, Zdravko Mamić nam je kazao na turskim pripremama Modrih kako je Dinamo ponudio Portu 3,5 milijuna eura za Klebera, da je igrač pristao, ali da je Portu taj iznos premalen.

Ali, isto tako Mamić nije kazao da je posao definitivno propao. Izvršni predsjednik plavog kluba odlučio je bitno pojačati momčad, dovesti je na razinu koja će omogućiti koliko-toliko ravnopravne utakmice Dinama u Ligi prvaka. Zato želi pod svaku cijenu dovesti “kapitalca”. Iznos od 3,5 milijuna eura je spektakularan za hrvatske prilike, najveći koji bi Dinamo ikada platio za jednog igrača. S tim da bi se Modri možda “isprsili” i za kojih 500 tisuća ili milijun eura više.

Jer u Maksimiru su uvjereni da bi 22-godišnjeg 189 centimetra visokog napadača kasnije mogli iznimno dobro unovčiti, odnosno plasirati ga u neki veliki europski klub po dvostrukoj, možda trostrukoj cijeni. Dinamo obično tako radi poslove. Podsjetite se samo na transfer Domagoja Vide koji je doveden za nešto više od milijun eura, a prodan je za 6,5 milijuna, a njegova plaća u Kijevu iznosi 1,3 milijuna eura godišnje neto.

Zato bi Mamić mogao uletjeti i “podebljati” ponudu za Klebera, priča se čak čini vrlo izvjesnom.

Saznali smo da se osim braće Mamić s poslom dovođenja Klebera u Dinamo bavi menadžer Danko Đikić. On je u Maksimir doveo Tonela, stopera koji se pokazao kao pun pogodak. Đikić je deset posljednjih dana boravio u Portu i “slomio” je Klebera koji je dao svoj pristanak za dolazak u Dinamo. Ne samo to, Kleber se sastao s Tonelom i raspitivao se o uvjetima života u Zagrebu, o Dinamu, njegovim čelnicima, suigračima.

Jučer smo nazvali menadžera Danka Đikića, koji se opet sprema u Porto.

- Priča oko dovođenja Klebera u Dinamo nije završena. Niti blizu nije gotova. Dinamo bi ga želio dovesti, igrač hoće doći, s njim je sve dogovoreno, pomogao je tome i njegov razgovor s Tonelom. Nakon što sam u Dinamo doveo Tonela, moja misija je dovođenje Klebera - kazao nam je jučer Đikić.

Linker
22. rujan 2024 07:23