Tomislav Ivković
 Ranko Suvar / CROPIX / CROPIX
NA ZADATKU

NAJTEŽA MOGUĆA PREMIJERA ZA NOVOG TRENERA RUDEŠA Ivković najavio gostovanje kod Dinama: 'Što to znači? Pogledajte rezultate u drugim ligama...'

RUDEŠ Trener Tomislav Ivković u premijeri gostuje kod Dinama u Maksimiru
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 02. veljača 2019. 11:00

Rudeš je odradio pripreme pod novim trenerom Tomislavom Ivkovićem i danas kreće u pravu akciju. Suparnik je u Maksimiru Dinamo, vodeća momčad prvenstva.

- Zadovoljan sam kako se dečki ponašaju i kako treniraju. Baš me zanima kakav će biti njihov odgovor u prvenstvu. Organizirali smo se, taktički pripreme odradili dobro. Brzo momci upijaju, koncentrirani su i zato me, posebno jer su svi mladi, zanima reakcija u službenoj utakmici. Nema razloga da ne odigraju opušteno, jer nemamo što izgubiti. Samo neka igraju i pokažu svoje kvalitete - kaže Ivković.

Start će odrediti

Start ne može biti teži?

- Što to znači? Pogledajte rezultate u drugim ligama - oni koji misle da će sigurno pobijediti ne pobijede, oni koji misle da će izgubiti dobiju. Start je onakav kakva će biti utakmica, a svaka je utakmica drugačija.

Može li Rudeš ponoviti onih 1:1 protiv Dinama u njegovu dvorištu iz 1. kola prvenstva?

- Nikad ne razmišljam tako Meni je i igračima cilj da napravimo igru i da igramo. Ako usto uspijemo i osigurati bodove, onda je to OK, ali prioritet broj jedan je da sličimo na nešto.

Vlado Kos / CROPIX
CROPIX

Kod mene nitko ne fali

Nedostaju Rudešu nekolicina igrača, Jukić i Filipović odrađuju kartone...

- Tko mi fali? Mislim da mi nitko ne nedostaje, oni koji trebaju biti tu, tu su. Kod mene nikad nitko ne fali.

Klasična je to Ivkovićeva misao, nikad iskusni trener ne spominje izostanke. No i Dinamo je oslabljen...

- Ma Dinamo je Dinamo, najbolja hrvatska momčad. Respektiramo svakoga, ne bojimo se nikoga. Moramo biti skrušeni, ponizni, disciplinirani, trkački disponirani i onda ćemo vidjeti kako će sve to završiti. Pita me prijatelj, kako ćeš igrati, i odmah zaključi, ma, samo igraj lanca probijanca, svi za ruke i idemo.

Na pripremama su Rudešani odradili četiri dvoboja, sva su četiri okončana neodlučenim rezultatom. Istrčat će skoro kompletna nova momčad u odnosu na jesen. Stigne li se to sve u mjesec dana uigrati?

Brzo shvaćaju

- Stigne, kažem, oni brzo shvaćaju. Koliko će to biti dobro, to možeš vidjeti samo u prvenstvu. Jer pripremne su utakmice nešto drugo, one su duda varalica. Netko se zakači na pripreme i misli ne znam što, a pripremni su dvoboji samo treninzi. Na kojima, naravno, trebaš vidjeti određeni pomak - kaže Ivković.

Što se tiče prijelaznog roka, je li on za Rudeš završen?

- Nije, još tražim jednog stopera jer nas je malo. Obanor je ozlijeđen, kao i Oluić, koji, po meni, i nije stoper, nego igrač za neku drugu poziciju. Tako da smo sad na dvojici zdravih stopera, a želim imati četiri - zaključuje Ivković.

Rezultati by SofaScore

Linker
27. travanj 2024 17:31