Screenshot: Youtube
DALEKO OD VATRENIH

NAJUBOJITI HRVATSKI NOGOMETAŠ U SVIJETU DALEKO JE OD VATRENIH, ALI I DALJE ODUŠEVLJAVA Jedan je od najboljih golgetera današnjice

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. prosinac 2019. 13:37

Hrvatski nogometaši igraju sjajno diljem svijeta. Doslovce, rijetko da postoji kakva nogometna liga, čak i u onim od milja zvanim egzotičnim nogometnim krugovima, a da se hrvatski igrač ne ističe golovima, asistencijama i lijepim potezima. Jedna od takvih liga bila je i ona indonezijska, u kojoj briljira u nas malo poznati Marko Šimić.

Nekadašnji napadač Croatije iz Sesveta nastupa za Persiju, klub koji ove sezone nije osvojio naslov indonezijskog prvaka. Ta je titula ovoga vikenda, nakon posljednjeg prvenstvenog kola pripala Bali Unitedu, ali naš je nogometaš osvojio pojedinačnu nagradu za najboljeg strijelca lige.

Rođeni Riječanin i negdašnji junior Rijeke i Dinama u 32 je nastupa ove sezone zabio čak 28 pogodaka. U svim je natjecanjima omjer nastupa i golova na 39/35, a s takvim je brojkama trenutno među najpotentnijim napadačima svijeta te uvjeljrivo najubojitiji hrvatski napadač u svijetu.

NEWCASTLE, AUSTRALIA - FEBRUARY 12: Marco Simic of Persija Jakarta during the AFC Champions League Second Round Preliminary Stage match between the Newcastle Jets and Persija Jakarta at McDonald Jones Stadium on February 12, 2019 in Newcastle, Australia. (Photo by Tony Feder/Getty Images)
Tony Feder Getty Images

Da bi približili razmjere njegove popularnosti u Indoneziji, recimo samo da 31-godišnji napadač na Instagramu ima preko milijun pratitelja. Također, nedavno je produžio ugovor s Persijom na još četiri godine, a te 2023. godine moći će produžiti na još dvije sezone. To nije sve...

- S klubom sam potpisao ugovor da ću biti njegovo zaštitno lice. Zvali su me iz AZ Alkmaara, kao i iz Turske, ali ovdje sam se brzo dogovorio oko novih uvjeta - rekao je Šimić.

Linker
03. svibanj 2024 08:17