Cropix
15 MILIJUNA NISU BITNI

NAJVEĆA MLADA ZVIJEZDA DINAMA 'Iskreno, meni se ne ide odavde! Barem ne još'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 31. kolovoz 2015. 10:19

Ako pitate Antu Ćorića, njemu je ova pauza zbog reprezentacije stigla u sasvim krivo vrijeme. Od Splita, dvije utakmice sa Skenderbeuom pa Istre i Slaven Belupa, Ćorić je briljirao...

Uostalom, publiku ne možeš prevariti a ona je mladu zvijezdu u subotu ispratila ovacijama na klupu.

- Možda mi ne odgovara stanka u ovom trenutku, ali s druge strane veseli me nastup za mladu reprezentaciju. Očekujem da ću zadržati ovu formu do utakmica s Hajdukom i Arsenalom.

U nedjelju poslijepodne Ćorić se javio izborniku Nenadu Gračanu. Pred njima su dva kvalifikacijska ispita (Gruzija i Estonija), a konkurencija u veznom redu je strašna. Halilović, Pašalić, Vlašić, Rog...

- Igrat će najbolji - samouvjereno će Ćorić:

Razmjena s Robbenom

- Nema dvojbe da smo favoriti u te dvije utakmice, a konkurencija mora veseliti svakoga jer te čini boljom. Hoću li igrati? E to je već pitanje za izbornika.

Od ždrijeba skupina Lige prvaka se u Maksimiru s posebnom pozornošću prate utakmice Bayerna, Arsenala i Olympiakosa. Ante je u subotu gledao Engleze i Nijemce.

- Arsenal je imao igrača više pa je to bila neka druga utakmica nakon koje ne možeš puno toga zaključiti. Bayern? Mislim da ih ne treba komentirati. Tamo nema slabih strana, nigdje im ne curi - nasmijao se. Ipak, nije propustio primijetiti kako je Guardiola protiv Leverkusena zaigrao s tri igrača u zadnjoj liniji.

- Alaba je bio stoper. Ako budu tako igrali protiv nas, bit će prostora prema naprijed. Ali nemojte da sada to ispadne bahato - zamolio je mladi veznjak koji ne krije veselje zbog prilike da se okuša sa najboljima. Već razmišlja o sudaru s Mesutom Özilom, a volio bi razmijeniti dres s Robbenom.

Uoči Slaven Belupa, Zoran Mamić izjavio je da Ćoro neće iz Dinama za manje od 15 milijuna eura. Pohvala je ujedno i opterećenje za 18-godišnjaka.

- Iskreno, meni se ne ide iz Dinama. Bar ne još. Ovdje želim postati standardan igrač i mislim da sam na dobrom putu. Uživam u svakoj utakmici u plavom dresu jer mi je to bio dječački san. Uz to, igramo i Ligu prvaka. Vjerujte mi, razmišljam samo o Dinamu i nadam se da ću što dulje biti u Maksimiru - reći će Ćorić.

Prvi bratski okršaj

Nakon reprezentacije, Dinamo ima gradski derbi s Lokomotivom. Bit će to posebna utakmica za obitelj Ćorić. Naime, srednji brat Josip Ćorić izborio je svoje mjesto pod suncem Kajzerice. U posljednje vrijeme igra sve bolje i bio je važan kotačić u trijumfu nad Zagrebom.

- Malo su ga ispustili, ali se opet diže na staru razinu. On je autoritet jer je igrao u Slovan Liberecu, Spartaku iz Trnave i Dunajskoj Stredi. Ima iskustva pa ga moram slušati - pohvalio je starijeg brata Ante. Kako bilo, ne krije veselje zbog eventualnog sudara s bratom u veznom redu. Još nikada nisu igrali jedan protiv drugoga...

Linker
17. svibanj 2024 14:16