Ronald Gorsic / Hanza Media / CROPIX
DINAMOVI TRANSFERI

NAJVRUĆA PRIČA OVE ZIME NA MAKSIMIRU JE PRIČA O ODLASKU NIKOLE MORE Nogometni div još ima punih mjesec dana da se predomisli

ZIMSKI MERCATO Najveće lige zatvorile trgovanje, no transferi su dozvoljeni u još niz prvenstava
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. veljača 2018. 00:48

Sve je moguće do kraja prijelaznog roka, ponavljaju u Maksimiru, misleći pritom i na dolaske i na odlaske. Ne žele se zaletjeti i reći da je sve gotovo, jer, doista, nikad se ne zna. Pritom, ovako sa strane, čini nam se da je realnije da u Maksimir netko dođe, nego da netko od prvotimaca napusti svlačionicu pod jugom.

Naime, prostora za manevar i nema mnogo, malo je liga u koje bi mogli otići Dinamovi nogometaši, još uvijek u razdoblju prelaznog roka. Recimo, Austrija je otvorena do 6. veljače, Slovenija i Švicarska do 15. veljače, Rumunjska četiri dana dulje. U Češku se može do 22. veljače, kao i u Mađarsku, u Rusiju do 24., a u Poljsku u koju je ove godine već otišao Domagoj Antolić, do kraja mjeseca.

Zadnjeg dana veljače završava prijelazni rok i u Kini, dok najdulje traje u Ukrajini, do 2. ožujka. Od igrača koji su ostali u Dinamu, nema puno onih koji bi mogli u baš puno tih liga, jer, uglavnom se radi o skupljim igračima, primjerice, teško je vjerovati da bi Soudani mogao završiti u Švicarskoj. Možda u Kini, ali ako nije otišao u Englesku gdje mu je bio san, bilo bi iznenađenje da ga Dinamo sad pusti u Kinu, kad bi došla ponuda. U prošlosti su ponude iz liga u kojima još traje prijelazni rok imali Fiolić (Češka) i Lešković (Slovačka), nisu otišli, mala je vjerojatnost da u veljači za nekoga od Modrih zagrize i netko i sve ‘škrtije’ Rusije ili poslovično štedljive Austrije. No, pustimo da pješčani sat istekne.

Očita kriza

Najvruća je ove zime priča oko odlaska Nikole More u Šahtar iz Donjecka, za čak 15 milijuna eura. Ili 13,5 milijuna plus bonusi. Dakako, s obzirom da prijelazni rok u Ukrajini traje do 2. ožujka, takav je epilog moguć, iako i taj posao izgleda sve manje izvjestan. Očita je, naime, kriza i u Ukrajini, ne samo u nogometu, Šahtar je ove zime potrošio ‘samo’ dva milijuna eura za Brazilca Doda, a pritom nije prodao nikoga. Bio je blizu odlazak Freda za tridesetak milijuna eura u Manchester City, na kraju do ‘deala’ nije došlo pa ni Šahtar nije krenuo u kupnju. I malo je šanse za promjene.

Šahtar 21. veljače igra prvu utakmicu osmine finala protiv Rome, ako, primjerice, tu Ukrajinci shvate da nemaju izgleda u uzvratu, teoretski mogu prodati Freda u Kinu (znamo da Brazilci tamo rado idu) i onda uložiti u pojačanja, pa i u Moru. Međutim, u ovom je trenutku uistinu teško vjerovati da će Nikola Moro ove zime napustiti Maksimir i otići u Ukrajinu. Kao i ostali suigrači, barem netko od ključnih igrača, za neki ozbiljan novac.

Linker
17. svibanj 2024 20:19