ODLAZAK S POLJUDA

Nakon Buljata, još jedan bivši igrač Zadra pred odlaskom. Ljubičić seli u Ukrajinu!

Piše: Mario VelićObjavljeno: 27. lipanj 2011. 00:04

Hajduk je jučer nakon šest dolazaka igrača te odlaska Jurice Buljata zabilježio i drugi odlazak. Dok su se njegovi suigrači spremali za drugi jučerašnji trening u 11 sati, Marin Ljubičić (23) spakirao je sve svoje stvari, spustio u predvorje hotela, odjavio se te pričekao automobil koji ga je iz kupreške baze Bijelih odvezao u Split. Za upravljačem se našao Frane Mitrović, dekan splitskog Pomorskog fakulteta koji se slučajno zatekao na Kupresu pa priskočio u pomoć Hajduku. Ljubičić nam se pristojno javio, no u skladu s klupskom politikom nije želio davati izjave.

Odšteta još nije dogovorena

Sve je još uvijek neslužbeno, kao i posljednjih dana u Hajdukovoj bazi i dalje “ima slike, nema tona”. Saznali smo da bi Marin, nakon što dobije vizu, trebao sutra preko Zagreba i Beča otputovati za Ukrajinu. Ime kluba drži se u strogoj tajnosti. Ljudi koji vode brigu o Ljubičićevoj karijeri još trebaju s Hajdukom dogovoriti točne uvjete pod kojima bi ga klub pustio, kolika je odšteta, a Marin s novim poslodavcem svoj ugovor. Iako ih očekuje još dosta posla, realizacija transfera sasvim je izvjesna. Ne bi ga Hajduk bez razloga puštao da napušta pripreme da nisu čelnici kluba i sami uvjereni u konačni uspjeh posla.

Je li Subašić slijedeći?

Trener Krasimir Balakov odmah je reagirao. Preskočio je on prošlogodišnjeg prvotimca Mateja Jonjića koji je ostao trenirati u Splitu, poziv da se pod hitno priključi momčadi na Kupresu poslan je mladom stoperu Marinu Miću, prošlogodišnjem kapetanu i ponajboljem stoperu juniora Hajduka. Svidio se on Balakovu stasom i igrom na utakmicama uoči odlaska na pripreme, a odlaskom Ljubičića otvorilo se mjesto za njega. Uz Miličevića, Maloču i Glumca trener je sada dobio i četvrtog stopera.

Ljubičićev odlazak trebao bi biti drugi, no teško i posljednji. I dalje je otvorena mogućnost da Bijele, stigne li zadovoljavajuća ponuda, napusti još pokoji igrač. Najviše izgleda ima reprezentativni vratar Danijel Subašić, navodno interesantan nekolicini turskih prvoligaša. I drugi Zadranin, Marin Tomasov, u sličnoj je poziciji.

Linker
23. rujan 2024 19:20