Duje Klarić/CROPIX
NOVOGODIŠNJA ŽELJA BILIH

Nakon Zorana Nižića i Antonija Jakoliša na Poljudu krenuli u lov na Antu Ercega

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 25. prosinac 2012. 20:00

Može li Ante Erceg biti kao – Goran Milović? Tome se toplo nadaju u Poljudu premda su dosad razgovori Hajduka sa Splitom na razini – gluhih telefona.

Međutim, kad su se lani "bijeli" našli sa "crvenima", a inače komunikacija nije na bajnoj razini kakva bi dolikovala dvojici najbližih susjeda, pače stogodišnjaka, k tome i prvoligaša, onda bi se to trebalo dogoditi i ove zime.

Kad bi doveli Antu Ercega onda bi u Hajduku mogli reći kako su zaokružili prijelazni rok, jer su već potpisali sa stoperom Zoranom Nižićem, te ofenzivnim napadačem Antonijom Jakolišem.

Kad bi se tu priključio i splitovac Erceg, onda bi to već bio impozantan posao i to obavljen prije Nove godine, dakle debelo prije samog početka priprema. Na stranu što se još iščekuje tko će sve prići "bijelima" s one strane Atrlantika, iz redova brazilskog prvaka Fluminensea, iz Rio de Janeira.

U Poljudu moraju znati da nije lako pregovarati sa Slavenom Žužulom, odnosno da gazda Splita teško "oslobađa" svoje igrače da pojačaju redove konkurenata.

Lani je kombinacija, trampa Milović – Glumac bila izuzetno uspješna, pa bi sad pogotovo Pralija kao "dobri duh" popravljanja odnosa dvaju klubova što ih dijele tek dvije autobusne stanice trebao uraditi korak više...

Sjećamo se u ljeto kad je Hajduk isto tako spominjao Ercega, da su na to u Parku mladeži samo - odmahnuli rukom. Pamtimo tu reakciju Splitova glasnogovornika Jerka Trogrlića, koji je sve sažeo u dvije riječi: "Nema šanse"! Priznajemo da mu u prvi mah nismo povjerovali, ali je Trogrlić, dovraga, bio u pravu!

Danas je situacija ipak drugačija, samom činjenicom da Erceg nije u prvom planu u križaljkama trenera "crvenih" Zorana Vulića, a Hajduk i dalje opasnog grize na Ercegov talent. I jači je za pregovarača Nenada Praliju...

Grop od Ante Ercega... Kako iz Splita prijeći u Hajduk, a nisi Ante Rebić? Nego samo Erceg. Ni to nije lako.

- Samo odmažete – rekao nam je prijateljski neslužbeno glasnogovornik Splita Jerko Trogrlić, kad je vidio napis o možebitnim kombinacijama koga bi se sve moglo "zavezati" za isti, zajednički okrugli stol pa da poteče bratski razgovor najblžih susjeda u smislu pregovora.

- A šta smo bidni znali – preuzeli smo ulogu Bepine iz Malog mista, naivno dobroćudni.

Sajam taštine? Je li moguće? Tko će s kim i kako pregovarati. Tek, nije lako "bijele" i "crvene" posjesti za zajednički stol, ovaj neće zbog onoga ili onaj zbog ovoga. Tko sastavi Splita i Hajduka za okrugli stol pregovora kandidirat će za Nobelovu nagradu. Za mir. Možda i za kemiju.

- Imamo milijun i trista tisuća eura da platimo Splitu za Ercega. Oni, vidim, traže milijun i pol. Fali nam samo malo – nekidan je sarkastično ironičan bio sportski direktor Hajduka Sergije Krešić.

Nema ljutnje, dobra šala. Nego, kako će "bijeli" i "crveni" za zeleni stol pregovora? Treba naći dobrog posrednika. Erceg bi u Hajduk. U Splita ionako malo igra...

Linker
19. svibanj 2024 10:05