Vladimir Dugandžić / Cropix
ŠKOLSKE KOLEGE

Napadač Zeline Kiš: 'Maloča je jak u matematici, dobro će ga ići zbrajanje naših golova'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 12. prosinac 2012. 13:38

Ovosezonski hit druge lige Zelina stiže na Poljud po iznenađenje, ali nakon dva tjedna bez susreta i pet dana bez treninga s loptom.

- Zameo nas je snijeg pa smo u zadnja četiri dana samo trčali. U prvom susretu odigrali smo 1:1 protiv velikog Hajduka. Dolazimo pružiti maksimum, nema predaje, ali mnogo toga će ovisiti o tome koliko će nam Hajduk dopustiti da igramo - istaknuo je trener Zeline Dražen Biškup čija će momčad susret dočekati u hotelu u Trilju kamo su jučer poslijepodne krenuli. Početnih 0:0 gostima ne odgovara, morali bi inzistirati na golu.

Kapetan Hajduka Mario Maloča i lijevo krilo Zeline Ivan Kiš zajedno su osam godina išli u osnovnu školu u zagrebačkom Dubecu, pokraj Sesveta.

- Znamo se od rođenja, živjeli smo u susjednim ulicama. Zbog njega sam prije ždrijeba najviše i želio Hajduk. I ja sam hajdukovac, Hajduk je za mene naš prvi klub iako je Dinamo trenutno bolji. Drago mi je zbog uspjeha mog velikog prijatelja, tako mlad, a već je kapetan Hajduka. Zato meni ova utakmica znači još i više nego suigračima, zbog našeg malog rivaliteta - pojasnio je Zelinin Kiš, koji nije u rodu s Hajdukovim Kišem.

I prije i nakon prve utakmice bilo je podbadanja i zafrkancije.

- Prijateljskog podbadanja. Znao je i ranije da smo ozbiljna momčad, da s nama neće biti lako. Raspituje se i sada kakvo je stanje kod nas. Rekao sam mu da će sve vidjeti na terenu ha, ha. Hajduk jest favorit, ali neka ne očekuju laganu utakmicu ha, ha. A kasnije ćemo Mario i ja to sve interno riješiti, toplo se nadam da ću ja imati više materijala za podbadanje.

Jedno su vrijeme i sjedili zajedno u klupi. Tko je od koga prepisivao?

- Ja sam njega učio engleski, on je bio dobar u matematici.

Onda će lakše zbrajati golove Zeline?

- Ha, ha. Ne bude li ga išlo ja ću ga podsjetiti ono što me učio!

A nakon susreta Kiš će i ostati kod Maloče.

- Doći će na utakmicu i neki naši zajednički prijatelji. Dan kasnije zajedno odlazimo u Zagreb - rekao je Kiš koji vjeruje da će njegovoj momčadi sada biti lakše nego u prvom susretu.

- U prvom susretu smo pokazali respekt prema Hajduku, sad će nam biti lakše. Nećemo napasti, ne želimo popiti pet komada u prvom poluvremenu, ali želimo obuzdati početni nalet Hajduka. Što dulje bude 0:0 to će biti nervozniji i tu nam rastu izgledi.

Linker
24. rujan 2024 23:33